Ernæringsdata for Ristede løg

Energiindholdet i 100 gram Ristede løg er 600 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2510 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 6 g protein, 48 g fedt og 39 g kulhydrat.

  • Protein: 6 gram
  • Fedt: 48 gram
  • Kulhydrat: 39 gram

Af de 39 g kulhydrat er 35,6 g tilgængeligt de tilbageværende 3,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Ristede løg er der 48 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Ristede løg. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Ristede løg er 6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Ristede løg
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2510 KJ
Energi i kilokalorie 600 kcal
Fedt i alt 48 g
→ Mættede fedtsyrer 13,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 13,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 39 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 35,6 g
→ Kostfibre 3,4 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2 g
Vand 5 g (ml)

Vitaminer i Ristede løg

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Løg, ristede. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Ristede løg
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 6,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Ristede løg
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,39 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,083 mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 1,23 mg
→ Tryptofans bidrag 1,23 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,48 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 82 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 38,4 mg

Mineraler i Ristede løg

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Ristede løg
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 24 mg
Fosfor (P), Phosphor 148 mg
Jern (Fe) 1,38 mg
Jod (I) 0 µg
Kalium (K) 1050 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 60 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 606 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 2,3 µg
Zink (Zn) 1,01 mg

Sukkerarter i Ristede løg

Det samlede indhold af sukkerarter i Ristede løg er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Ristede løg
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Ristede løg

Ristede løg har et glykæmisk indeks (GI) på 18. Hvilket medfører, at en potion Ristede løg giver en blodsukkerrespons, som svarer til 18 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Ristede løg er 6. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Ristede løg hedder på engelsk Onions, chopped and deepfried. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Løg, ristede.