Ernæringsdata for Ristede løg
Energiindholdet i 100 gram Ristede løg er 600 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2510 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 6 g protein, 48 g fedt og 39 g kulhydrat.
- Protein: 6 gram
- Fedt: 48 gram
- Kulhydrat: 39 gram
Af de 39 g kulhydrat er 35,6 g tilgængeligt de tilbageværende 3,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Ristede løg er der 48 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Ristede løg. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Ristede løg er 6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2510 KJ |
Energi i kilokalorie | 600 kcal |
Fedt i alt | 48 g |
→ Mættede fedtsyrer | 13,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 13,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 3 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 39 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 35,6 g |
→ Kostfibre | 3,4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2 g |
Vand | 5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Ristede løg
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Løg, ristede. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 6,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,39 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,083 mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | 1,23 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,23 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,48 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 82 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 38,4 mg |
Mineraler i Ristede løg
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 24 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 148 mg |
Jern (Fe) | 1,38 mg |
Jod (I) | 0 µg |
Kalium (K) | 1050 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 60 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 606 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 2,3 µg |
Zink (Zn) | 1,01 mg |
Sukkerarter i Ristede løg
Det samlede indhold af sukkerarter i Ristede løg er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Ristede løg
Ristede løg har et glykæmisk indeks (GI) på 18. Hvilket medfører, at en potion Ristede løg giver en blodsukkerrespons, som svarer til 18 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Ristede løg er 6. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Ristede løg hedder på engelsk Onions, chopped and deepfried. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Løg, ristede.