Ernæringsdata for Ribsteaks
Energiindholdet i 100 gram Ribsteaks er 228 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 952 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,7 g protein, 17,6 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 17,7 gram
- Fedt: 17,6 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Ribsteaks er der 17,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Ribsteaks. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Ribsteaks er 17,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 952 KJ |
Energi i kilokalorie | 228 kcal |
Fedt i alt | 17,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 6,45 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 7,45 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,97 g |
Kolesterol | 65 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 64,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Ribsteaks
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Svinekød, ribsteaks, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,69 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,15 µg |
→ D2 ergocalciferol | 0 µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,48 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,175 mg |
B3-vitamin | 2,8 NE |
→ Niacin | 5,97 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,6 mg |
B6-vitamin | 0,26 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,6 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0,7 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Ribsteaks
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 6 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 115 mg |
Jern (Fe) | 0,6 mg |
Jod (I) | 0,9 µg |
Kalium (K) | 200 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 14 mg |
Mangan (Mn) | 0,013 mg |
Natrium (Na) | 60 mg |
Nikkel (Ni) | 6 µg |
Selen (Se) | 6,9 µg |
Zink (Zn) | 3,6 mg |
Sukkerarter i Ribsteaks
Det samlede indhold af sukkerarter i Ribsteaks er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Ribsteaks
Ribsteaks har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Ribsteaks skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Ribsteaks er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Ribsteaks Pork, rib steaks, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Svinekød, ribsteaks, rå.