Ernæringsdata for Revet parmesan
Energiindholdet i 100 gram Revet parmesan er 426 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1782 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 38,5 g protein, 28,6 g fedt og 4,1 g kulhydrat.
- Protein: 38,5 gram
- Fedt: 28,6 gram
- Kulhydrat: 4,1 gram
Af de 4,1 g kulhydrat er 4,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Revet parmesan er der 28,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Revet parmesan. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Revet parmesan er 38,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1782 KJ |
Energi i kilokalorie | 426 kcal |
Fedt i alt | 28,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 18,5 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 7,7 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,8 g |
Kolesterol | 99 mg |
Kulhydrat i alt | 4,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,1 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 8 g |
Vand | 20,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Revet parmesan
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Parmesan, revet. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 266 RE |
D-vitamin | 0,272 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,272 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,765 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,765 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,029 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,486 mg |
B3-vitamin | 0,114 NE |
→ Niacin | 8,95 mg |
→ Tryptofans bidrag | 8,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,325 mg |
B6-vitamin | 0,049 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 10 µg |
B12-vitamin | 1,6 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Revet parmesan
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 1109 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 729 mg |
Jern (Fe) | 0,9 mg |
Jod (I) | 13,8 µg |
Kalium (K) | 125 mg |
Kobber (Cu) | 0,03 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,4 µg |
Magnesium (Mg) | 38 mg |
Mangan (Mn) | 0,059 mg |
Natrium (Na) | 1529 mg |
Nikkel (Ni) | 4 µg |
Selen (Se) | 14 µg |
Zink (Zn) | 3,87 mg |
Sukkerarter i Revet parmesan
Det samlede indhold af sukkerarter i Revet parmesan er 0,1 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Revet parmesan
Revet parmesan har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Revet parmesan forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Revet parmesan er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Revet parmesan hedder på engelsk Cheese, hard, Parmesan, grated. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Parmesan, revet.