Ernæringsdata for Revet parmesan

Energiindholdet i 100 gram Revet parmesan er 426 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1782 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 38,5 g protein, 28,6 g fedt og 4,1 g kulhydrat.

  • Protein: 38,5 gram
  • Fedt: 28,6 gram
  • Kulhydrat: 4,1 gram

Af de 4,1 g kulhydrat er 4,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Revet parmesan er der 28,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Revet parmesan. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Revet parmesan er 38,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Revet parmesan
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1782 KJ
Energi i kilokalorie 426 kcal
Fedt i alt 28,6 g
→ Mættede fedtsyrer 18,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 7,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,8 g
Kolesterol 99 mg
Kulhydrat i alt 4,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 8 g
Vand 20,8 g (ml)

Vitaminer i Revet parmesan

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Parmesan, revet. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Revet parmesan
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 266 RE
D-vitamin 0,272 µg
→ D3 cholecalciferol 0,272 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,765 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,765 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Revet parmesan
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,029 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,486 mg
B3-vitamin 0,114 NE
→ Niacin 8,95 mg
→ Tryptofans bidrag 8,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,325 mg
B6-vitamin 0,049 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 10 µg
B12-vitamin 1,6 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Revet parmesan

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Revet parmesan
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 1109 mg
Fosfor (P), Phosphor 729 mg
Jern (Fe) 0,9 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 125 mg
Kobber (Cu) 0,03 mg
Krom (Cr), Chrom 0,4 µg
Magnesium (Mg) 38 mg
Mangan (Mn) 0,059 mg
Natrium (Na) 1529 mg
Nikkel (Ni) 4 µg
Selen (Se) 14 µg
Zink (Zn) 3,87 mg

Sukkerarter i Revet parmesan

Det samlede indhold af sukkerarter i Revet parmesan er 0,1 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Revet parmesan
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Revet parmesan

Revet parmesan har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Revet parmesan forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Revet parmesan er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Revet parmesan hedder på engelsk Cheese, hard, Parmesan, grated. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Parmesan, revet.