Ernæringsdata for Rasp
Energiindholdet i 100 gram Rasp er 356 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1488 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,7 g protein, 1,5 g fedt og 77,2 g kulhydrat.
- Protein: 10,7 gram
- Fedt: 1,5 gram
- Kulhydrat: 77,2 gram
Af de 77,2 g kulhydrat er 70,3 g tilgængeligt de overskydende 6,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Rasp er der 1,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Rasp. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Rasp er 10,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1488 KJ |
Energi i kilokalorie | 356 kcal |
Fedt i alt | 1,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,5 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 77,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 70,3 g |
→ Kostfibre | 6,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,6 g |
Vand | 10 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Rasp
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Rasp, brødkrummer. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,4 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,2 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,05 mg |
B3-vitamin | 0,8 NE |
→ Niacin | 1,83 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,6 mg |
B6-vitamin | 0,107 mg |
B8-vitamin, Biotin | 6,2 µg |
B9-vitamin, Folat | 39 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Rasp
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 50 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 100 mg |
Jern (Fe) | 0,7 mg |
Jod (I) | 20,7 µg |
Kalium (K) | 128 mg |
Kobber (Cu) | 0,12 mg |
Krom (Cr), Chrom | 6,2 µg |
Magnesium (Mg) | 21,3 mg |
Mangan (Mn) | 0,6 mg |
Natrium (Na) | 465 mg |
Nikkel (Ni) | 6,23 µg |
Selen (Se) | 2,65 µg |
Zink (Zn) | 0,626 mg |
Sukkerarter i Rasp
Det samlede indhold af sukkerarter i Rasp er 3,99 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 3,99 g |
Glykæmisk indeks for Rasp
Rasp har et glykæmisk indeks (GI) på 56. Som betyder, at en potion Rasp giver en blodsukkerrespons, som svarer til 56 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Rasp er 39. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Rasp Bread-crumbs. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rasp, brødkrummer.