Ernæringsdata for Rasp

Energiindholdet i 100 gram Rasp er 356 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1488 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,7 g protein, 1,5 g fedt og 77,2 g kulhydrat.

  • Protein: 10,7 gram
  • Fedt: 1,5 gram
  • Kulhydrat: 77,2 gram

Af de 77,2 g kulhydrat er 70,3 g tilgængeligt de overskydende 6,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Rasp er der 1,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Rasp. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rasp er 10,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Rasp
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1488 KJ
Energi i kilokalorie 356 kcal
Fedt i alt 1,5 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 77,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 70,3 g
→ Kostfibre 6,9 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 10 g (ml)

Vitaminer i Rasp

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Rasp, brødkrummer. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rasp
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,4 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rasp
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,2 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 0,8 NE
→ Niacin 1,83 mg
→ Tryptofans bidrag 1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,107 mg
B8-vitamin, Biotin 6,2 µg
B9-vitamin, Folat 39 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Rasp

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Rasp
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 50 mg
Fosfor (P), Phosphor 100 mg
Jern (Fe) 0,7 mg
Jod (I) 20,7 µg
Kalium (K) 128 mg
Kobber (Cu) 0,12 mg
Krom (Cr), Chrom 6,2 µg
Magnesium (Mg) 21,3 mg
Mangan (Mn) 0,6 mg
Natrium (Na) 465 mg
Nikkel (Ni) 6,23 µg
Selen (Se) 2,65 µg
Zink (Zn) 0,626 mg

Sukkerarter i Rasp

Det samlede indhold af sukkerarter i Rasp er 3,99 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rasp
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 3,99 g

Glykæmisk indeks for Rasp

Rasp har et glykæmisk indeks (GI) på 56. Som betyder, at en potion Rasp giver en blodsukkerrespons, som svarer til 56 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Rasp er 39. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Rasp Bread-crumbs. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rasp, brødkrummer.