Ernæringsdata for Radise
Energiindholdet i 100 gram Radise er 11 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 48 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 0,1 g fedt og 2,5 g kulhydrat.
- Protein: 0,8 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 2,5 gram
Af de 2,5 g kulhydrat er 1,2 g tilgængeligt de overskydende 1,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Radise er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Radise. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Radise er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 48 KJ |
Energi i kilokalorie | 11 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 2,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,2 g |
→ Kostfibre | 1,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 95,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Radise
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Radise, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,25 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,01 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,01 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,02 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,04 mg |
B3-vitamin | 0,25 NE |
→ Niacin | 0,4 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,15 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,184 mg |
B6-vitamin | 0,06 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 24 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 33 mg |
Mineraler i Radise
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 35 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 24,2 mg |
Jern (Fe) | 0,6 mg |
Jod (I) | 1 µg |
Kalium (K) | 249 mg |
Kobber (Cu) | 0,04 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1 µg |
Magnesium (Mg) | 9 mg |
Mangan (Mn) | 0,08 mg |
Natrium (Na) | 25 mg |
Nikkel (Ni) | 4 µg |
Selen (Se) | 0,1 µg |
Zink (Zn) | 0,32 mg |
Sukkerarter i Radise
Det samlede indhold af sukkerarter i Radise er 1,26 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,38 g |
Glucose | 0,88 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Radise
Radise har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Radise forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Radise er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Radise er Radish, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Radise, rå.