Ernæringsdata for Radise

Energiindholdet i 100 gram Radise er 11 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 48 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 0,1 g fedt og 2,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 2,5 gram

Af de 2,5 g kulhydrat er 1,2 g tilgængeligt de overskydende 1,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Radise er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Radise. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Radise er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Radise
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)48 KJ
Energi i kilokalorie11 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt2,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,2 g
→ Kostfibre1,3 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,7 g
Vand95,9 g (ml)

Vitaminer i Radise

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Radise, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Radise
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin1,25 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,01 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,01 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Radise
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,02 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,04 mg
B3-vitamin0,25 NE
→ Niacin0,4 mg
→ Tryptofans bidrag0,15 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,184 mg
B6-vitamin0,06 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat24 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin33 mg

Mineraler i Radise

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Radise
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk35 mg
Fosfor (P), Phosphor24,2 mg
Jern (Fe)0,6 mg
Jod (I)1 µg
Kalium (K)249 mg
Kobber (Cu)0,04 mg
Krom (Cr), Chrom1 µg
Magnesium (Mg)9 mg
Mangan (Mn)0,08 mg
Natrium (Na)25 mg
Nikkel (Ni)4 µg
Selen (Se)0,1 µg
Zink (Zn)0,32 mg

Sukkerarter i Radise

Det samlede indhold af sukkerarter i Radise er 1,26 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Radise
SukkerartMængde
Fructose0,38 g
Glucose0,88 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Radise

Radise har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Radise forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Radise er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Radise er Radish, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Radise, rå.