Ernæringsdata for Radicchiosalat

Energiindholdet i 100 gram Radicchiosalat er 25 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 103 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,3 g fedt og 4,5 g kulhydrat.

  • Protein: 1,4 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 4,5 gram

Af de 4,5 g kulhydrat er 3,6 g tilgængeligt de overskydende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Radicchiosalat er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Radicchiosalat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Radicchiosalat er 1,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Radicchiosalat
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 103 KJ
Energi i kilokalorie 25 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 4,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3,6 g
→ Kostfibre 0,9 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 93,1 g (ml)

Vitaminer i Radicchiosalat

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Salat, Radicchio rosso, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Radicchiosalat
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Radicchiosalat
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,016 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,028 mg
B3-vitamin 0,255 NE
→ Niacin 0,672 mg
→ Tryptofans bidrag 0,417 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,269 mg
B6-vitamin 0,057 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 60 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 8 mg

Mineraler i Radicchiosalat

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Radicchiosalat
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 19 mg
Fosfor (P), Phosphor 40 mg
Jern (Fe) 0,57 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 302 mg
Kobber (Cu) 0,341 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 13 mg
Mangan (Mn) 0,138 mg
Natrium (Na) 22 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,62 mg

Sukkerarter i Radicchiosalat

Det samlede indhold af sukkerarter i Radicchiosalat er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Radicchiosalat
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Radicchiosalat

Radicchiosalat har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Radicchiosalat skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Radicchiosalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Radicchiosalat er Chickory, raddichio, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Salat, Radicchio rosso, rå.