Ernæringsdata for Radicchiosalat
Energiindholdet i 100 gram Radicchiosalat er 25 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 103 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,3 g fedt og 4,5 g kulhydrat.
- Protein: 1,4 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 4,5 gram
Af de 4,5 g kulhydrat er 3,6 g tilgængeligt de overskydende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Radicchiosalat er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Radicchiosalat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Radicchiosalat er 1,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 103 KJ |
Energi i kilokalorie | 25 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 4,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 3,6 g |
→ Kostfibre | 0,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 93,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Radicchiosalat
I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Salat, Radicchio rosso, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,016 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,028 mg |
B3-vitamin | 0,255 NE |
→ Niacin | 0,672 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,417 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,269 mg |
B6-vitamin | 0,057 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 60 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 8 mg |
Mineraler i Radicchiosalat
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 19 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 40 mg |
Jern (Fe) | 0,57 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 302 mg |
Kobber (Cu) | 0,341 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 13 mg |
Mangan (Mn) | 0,138 mg |
Natrium (Na) | 22 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,62 mg |
Sukkerarter i Radicchiosalat
Det samlede indhold af sukkerarter i Radicchiosalat er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Radicchiosalat
Radicchiosalat har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Radicchiosalat skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Radicchiosalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Radicchiosalat er Chickory, raddichio, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Salat, Radicchio rosso, rå.