Ernæringsdata for Rabarber

Energiindholdet i 100 gram Rabarber er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 108 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,3 g fedt og 6,8 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 6,8 gram

Af de 6,8 g kulhydrat er 3 g tilgængeligt de resterende 3,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Rabarber er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Rabarber. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rabarber er 0,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Rabarber
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 108 KJ
Energi i kilokalorie 26 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 6,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3 g
→ Kostfibre 3,8 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,5 g
Vand 90,5 g (ml)

Vitaminer i Rabarber

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Rabarber, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rabarber
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 9,83 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,35 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,35 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rabarber
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,03 mg
B3-vitamin 0,25 NE
→ Niacin 0,433 mg
→ Tryptofans bidrag 0,183 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,085 mg
B6-vitamin 0,04 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 7 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 13 mg

Mineraler i Rabarber

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Rabarber
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 115 mg
Fosfor (P), Phosphor 24,2 mg
Jern (Fe) 0,3 mg
Jod (I) 0,3 µg
Kalium (K) 280 mg
Kobber (Cu) 0,056 mg
Krom (Cr), Chrom 0,6 µg
Magnesium (Mg) 12 mg
Mangan (Mn) 0,17 mg
Natrium (Na) 3 mg
Nikkel (Ni) 7,17 µg
Selen (Se) 0,371 µg
Zink (Zn) 0,23 mg

Sukkerarter i Rabarber

Det totale indhold af sukkerarter i Rabarber er 1,64 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rabarber
Sukkerart Mængde
Fructose 0,75 g
Glucose 0,89 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Rabarber

Rabarber har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket betyder, at en potion Rabarber giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Rabarber er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Rabarber er Rhubarb, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Rabarber, rå.