Ernæringsdata for Purløg
Energiindholdet i 100 gram Purløg er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 109 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,4 g protein, 0,6 g fedt og 4 g kulhydrat.
- Protein: 2,4 gram
- Fedt: 0,6 gram
- Kulhydrat: 4 gram
Af de 4 g kulhydrat er 1,6 g tilgængeligt de resterende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Purløg er der 0,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Purløg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Purløg er 2,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 109 KJ |
Energi i kilokalorie | 26 kcal |
Fedt i alt | 0,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,4 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,6 g |
→ Kostfibre | 2,4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 92,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Purløg
I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Purløg, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 115 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,6 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,6 mg |
K-vitamin | 310 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,07 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,2 mg |
B3-vitamin | 0,6 NE |
→ Niacin | 1,18 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,583 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,3 mg |
B6-vitamin | 0,22 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,4 µg |
B9-vitamin, Folat | 80 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 41 mg |
Mineraler i Purløg
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 56,9 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 53 mg |
Jern (Fe) | 1,3 mg |
Jod (I) | 2,2 µg |
Kalium (K) | 253 mg |
Kobber (Cu) | 0,09 mg |
Krom (Cr), Chrom | 7 µg |
Magnesium (Mg) | 13 mg |
Mangan (Mn) | 2,7 mg |
Natrium (Na) | 14 mg |
Nikkel (Ni) | 50 µg |
Selen (Se) | 0,1 µg |
Zink (Zn) | 0,46 mg |
Sukkerarter i Purløg
Det totale indhold af sukkerarter i Purløg er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Purløg
Purløg har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Purløg forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Purløg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Purløg er Chives, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Purløg, rå.