Ernæringsdata for Purløg

Energiindholdet i 100 gram Purløg er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 109 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,4 g protein, 0,6 g fedt og 4 g kulhydrat.

  • Protein: 2,4 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 4 gram

Af de 4 g kulhydrat er 1,6 g tilgængeligt de resterende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Purløg er der 0,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Purløg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Purløg er 2,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Purløg
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)109 KJ
Energi i kilokalorie26 kcal
Fedt i alt0,6 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,4 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,6 g
→ Kostfibre2,4 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand92,3 g (ml)

Vitaminer i Purløg

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Purløg, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Purløg
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin115 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,6 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,6 mg
K-vitamin310 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Purløg
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,2 mg
B3-vitamin0,6 NE
→ Niacin1,18 mg
→ Tryptofans bidrag0,583 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,3 mg
B6-vitamin0,22 mg
B8-vitamin, Biotin0,4 µg
B9-vitamin, Folat80 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin41 mg

Mineraler i Purløg

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Purløg
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk56,9 mg
Fosfor (P), Phosphor53 mg
Jern (Fe)1,3 mg
Jod (I)2,2 µg
Kalium (K)253 mg
Kobber (Cu)0,09 mg
Krom (Cr), Chrom7 µg
Magnesium (Mg)13 mg
Mangan (Mn)2,7 mg
Natrium (Na)14 mg
Nikkel (Ni)50 µg
Selen (Se)0,1 µg
Zink (Zn)0,46 mg

Sukkerarter i Purløg

Det totale indhold af sukkerarter i Purløg er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Purløg
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Purløg

Purløg har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Purløg forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Purløg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Purløg er Chives, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Purløg, rå.