Ernæringsdata for Poulard

Energiindholdet i 100 gram Poulard er 206 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 863 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19 g protein, 14,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19 gram
  • Fedt: 14,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Poulard er der 14,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Poulard. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Poulard er 19 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Poulard
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)863 KJ
Energi i kilokalorie206 kcal
Fedt i alt14,6 g
→ Mættede fedtsyrer4,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer6,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer3,1 g
Kolesterol75 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand66 g (ml)

Vitaminer i Poulard

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Poulard, kød og skind, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Poulard
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin38 RE
D-vitamin1,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Poulard
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,12 mg
B3-vitamin6,8 NE
→ Niacin10,3 mg
→ Tryptofans bidrag3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,91 mg
B6-vitamin0,35 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin0,31 µg
C-vitamin1,6 mg

Mineraler i Poulard

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Poulard
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk11 mg
Fosfor (P), Phosphor147 mg
Jern (Fe)0,9 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)101 mg
Kobber (Cu)0,048 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)7,6 mg
Mangan (Mn)0,019 mg
Natrium (Na)39 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)1,31 mg

Sukkerarter i Poulard

Det totale indhold af sukkerarter i Poulard er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Poulard
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Poulard

Poulard har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Poulard forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Poulard er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Poulard er Broiler, flesh and skin, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Poulard, kød og skind, rå.