Ernæringsdata for Popcorn
Energiindholdet i 100 gram Popcorn er 492 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2060 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,6 g protein, 24,3 g fedt og 63 g kulhydrat.
- Protein: 9,6 gram
- Fedt: 24,3 gram
- Kulhydrat: 63 gram
Af de 63 g kulhydrat er 54,9 g tilgængeligt de resterende 8,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Popcorn er der 24,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Popcorn. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Popcorn er 9,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2060 KJ |
Energi i kilokalorie | 492 kcal |
Fedt i alt | 24,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 9,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 6,7 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 3,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 63 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 54,9 g |
→ Kostfibre | 8,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,2 g |
Vand | 2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Popcorn
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Pop Corn (poppede majskærner). Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,097 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,07 mg |
B3-vitamin | 1,43 NE |
→ Niacin | 2,46 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,03 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,28 mg |
B6-vitamin | 0,2 mg |
B8-vitamin, Biotin | 6,1 µg |
B9-vitamin, Folat | 43 µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 71 mg |
Mineraler i Popcorn
I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 9,6 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 180 mg |
Jern (Fe) | 2,3 mg |
Jod (I) | 0 µg |
Kalium (K) | 182 mg |
Kobber (Cu) | 0,16 mg |
Krom (Cr), Chrom | 7 µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | 0,8 mg |
Natrium (Na) | 400 mg |
Nikkel (Ni) | 39 µg |
Selen (Se) | 5 µg |
Zink (Zn) | 2,48 mg |
Sukkerarter i Popcorn
Det totale indhold af sukkerarter i Popcorn er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Popcorn
Popcorn har et glykæmisk indeks (GI) på 45. Hvilket medfører, at en potion Popcorn skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 45 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Popcorn er 25. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Popcorn Pop corn, oil and salt added. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Pop Corn (poppede majskærner).