Ernæringsdata for Popcorn

Energiindholdet i 100 gram Popcorn er 492 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2060 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,6 g protein, 24,3 g fedt og 63 g kulhydrat.

  • Protein: 9,6 gram
  • Fedt: 24,3 gram
  • Kulhydrat: 63 gram

Af de 63 g kulhydrat er 54,9 g tilgængeligt de resterende 8,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Popcorn er der 24,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Popcorn. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Popcorn er 9,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Popcorn
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2060 KJ
Energi i kilokalorie 492 kcal
Fedt i alt 24,3 g
→ Mættede fedtsyrer 9,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 6,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 63 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 54,9 g
→ Kostfibre 8,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,2 g
Vand 2 g (ml)

Vitaminer i Popcorn

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Pop Corn (poppede majskærner). Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Popcorn
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Popcorn
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,097 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,07 mg
B3-vitamin 1,43 NE
→ Niacin 2,46 mg
→ Tryptofans bidrag 1,03 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,28 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 6,1 µg
B9-vitamin, Folat 43 µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 71 mg

Mineraler i Popcorn

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Popcorn
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 9,6 mg
Fosfor (P), Phosphor 180 mg
Jern (Fe) 2,3 mg
Jod (I) 0 µg
Kalium (K) 182 mg
Kobber (Cu) 0,16 mg
Krom (Cr), Chrom 7 µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) 0,8 mg
Natrium (Na) 400 mg
Nikkel (Ni) 39 µg
Selen (Se) 5 µg
Zink (Zn) 2,48 mg

Sukkerarter i Popcorn

Det totale indhold af sukkerarter i Popcorn er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Popcorn
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Popcorn

Popcorn har et glykæmisk indeks (GI) på 45. Hvilket medfører, at en potion Popcorn skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 45 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Popcorn er 25. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Popcorn Pop corn, oil and salt added. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Pop Corn (poppede majskærner).