Ernæringsdata for Pizza napolitana fra frost

Energiindholdet i 100 gram Pizza napolitana fra frost er 180 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 752 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,6 g protein, 6,1 g fedt og 24 g kulhydrat.

  • Protein: 8,6 gram
  • Fedt: 6,1 gram
  • Kulhydrat: 24 gram

Af de 24 g kulhydrat er 20,9 g tilgængeligt de tilbageværende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Pizza napolitana fra frost er der 6,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Pizza napolitana fra frost. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Pizza napolitana fra frost er 8,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Pizza napolitana fra frost
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 752 KJ
Energi i kilokalorie 180 kcal
Fedt i alt 6,1 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 24 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 20,9 g
→ Kostfibre 3,1 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 1,8 g
Vand 59,5 g (ml)

Vitaminer i Pizza napolitana fra frost

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Pizza napolitana, dybfrost. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Pizza napolitana fra frost
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Pizza napolitana fra frost
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,22 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,14 mg
B3-vitamin 0,57 NE
→ Niacin 1,32 mg
→ Tryptofans bidrag 0,75 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,12 mg
B6-vitamin 0,09 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0,29 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Pizza napolitana fra frost

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Pizza napolitana fra frost
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 140 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) 1,8 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 165 mg
Kobber (Cu) 0,077 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 385 mg
Nikkel (Ni) 17,8 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 1,15 mg

Sukkerarter i Pizza napolitana fra frost

Det totale indhold af sukkerarter i Pizza napolitana fra frost er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Pizza napolitana fra frost
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Pizza napolitana fra frost

Pizza napolitana fra frost har et glykæmisk indeks (GI) på 12. Det betyder, at en potion Pizza napolitana fra frost skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 12 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Pizza napolitana fra frost er 3. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Pizza napolitana fra frost hedder på engelsk Pizza Napolitana, frozen. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Pizza napolitana, dybfrost.