Ernæringsdata for Piskefløde 38 %

Energiindholdet i 100 gram Piskefløde 38 % er 358 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1496 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,1 g protein, 38 g fedt og 3,2 g kulhydrat.

  • Protein: 2,1 gram
  • Fedt: 38 gram
  • Kulhydrat: 3,2 gram

Af de 3,2 g kulhydrat er 3,2 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Piskefløde 38 % er der 38 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Piskefløde 38 %. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Piskefløde 38 % er 2,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Piskefløde 38 %
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1496 KJ
Energi i kilokalorie 358 kcal
Fedt i alt 38 g
→ Mættede fedtsyrer 24,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 10,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 126 mg
Kulhydrat i alt 3,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3,2 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,5 g
Vand 57,1 g (ml)

Vitaminer i Piskefløde 38 %

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Fløde 38 %, piskefløde. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Piskefløde 38 %
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 333 RE
D-vitamin 0,372 µg
→ D3 cholecalciferol 0,372 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,971 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,971 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Piskefløde 38 %
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,031 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,158 mg
B3-vitamin 0,07 NE
→ Niacin 0,553 mg
→ Tryptofans bidrag 0,483 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,21 mg
B6-vitamin 0,02 mg
B8-vitamin, Biotin 0,9 µg
B9-vitamin, Folat 10,8 µg
B12-vitamin 0,44 µg
C-vitamin 0,8 mg

Mineraler i Piskefløde 38 %

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Piskefløde 38 %
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 67 mg
Fosfor (P), Phosphor 57 mg
Jern (Fe) 0,051 mg
Jod (I) 10,6 µg
Kalium (K) 93 mg
Kobber (Cu) 0,01 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 6,85 mg
Mangan (Mn) 0,004 mg
Natrium (Na) 28,3 mg
Nikkel (Ni) 0 µg
Selen (Se) 1,29 µg
Zink (Zn) 0,244 mg

Sukkerarter i Piskefløde 38 %

Det totale indhold af sukkerarter i Piskefløde 38 % er 2,93 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Piskefløde 38 %
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 2,93 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Piskefløde 38 %

Piskefløde 38 % har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Piskefløde 38 % skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Piskefløde 38 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Piskefløde 38 % hedder på engelsk Cream, whipping, 38 % fat. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Fløde 38 %, piskefløde.