Ernæringsdata for Pinjekerner
Energiindholdet i 100 gram Pinjekerner er 706 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2953 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,7 g protein, 68,4 g fedt og 13,1 g kulhydrat.
- Protein: 13,7 gram
- Fedt: 68,4 gram
- Kulhydrat: 13,1 gram
Af de 13,1 g kulhydrat er 9,4 g tilgængeligt de overskydende 3,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Pinjekerner er der 68,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Pinjekerner. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Pinjekerner er 13,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2953 KJ |
Energi i kilokalorie | 706 kcal |
Fedt i alt | 68,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 20,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 37 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 13,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 9,4 g |
→ Kostfibre | 3,7 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,6 g |
Vand | 2,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Pinjekerner
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Pinjefrø, tørrede. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,5 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 24 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,364 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,227 mg |
B3-vitamin | 4,39 NE |
→ Niacin | 6,22 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,313 mg |
B6-vitamin | 0,094 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 34 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0,8 mg |
Mineraler i Pinjekerner
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 16 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 575 mg |
Jern (Fe) | 5,53 mg |
Jod (I) | 0,2 µg |
Kalium (K) | 597 mg |
Kobber (Cu) | 1,32 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 251 mg |
Mangan (Mn) | 8,8 mg |
Natrium (Na) | 2 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 2 µg |
Zink (Zn) | 6,45 mg |
Sukkerarter i Pinjekerner
Det samlede indhold af sukkerarter i Pinjekerner er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Pinjekerner
Pinjekerner har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Som betyder, at en potion Pinjekerner skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Pinjekerner er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Pinjekerner hedder på engelsk Pine nuts, pignolias, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Pinjefrø, tørrede.