Ernæringsdata for Pinjekerner

Energiindholdet i 100 gram Pinjekerner er 706 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2953 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,7 g protein, 68,4 g fedt og 13,1 g kulhydrat.

  • Protein: 13,7 gram
  • Fedt: 68,4 gram
  • Kulhydrat: 13,1 gram

Af de 13,1 g kulhydrat er 9,4 g tilgængeligt de overskydende 3,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Pinjekerner er der 68,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Pinjekerner. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Pinjekerner er 13,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Pinjekerner
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2953 KJ
Energi i kilokalorie 706 kcal
Fedt i alt 68,4 g
→ Mættede fedtsyrer 8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 20,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 37 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 13,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 9,4 g
→ Kostfibre 3,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,6 g
Vand 2,3 g (ml)

Vitaminer i Pinjekerner

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Pinjefrø, tørrede. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Pinjekerner
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 24 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Pinjekerner
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,364 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,227 mg
B3-vitamin 4,39 NE
→ Niacin 6,22 mg
→ Tryptofans bidrag 1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,313 mg
B6-vitamin 0,094 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 34 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0,8 mg

Mineraler i Pinjekerner

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Pinjekerner
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 16 mg
Fosfor (P), Phosphor 575 mg
Jern (Fe) 5,53 mg
Jod (I) 0,2 µg
Kalium (K) 597 mg
Kobber (Cu) 1,32 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 251 mg
Mangan (Mn) 8,8 mg
Natrium (Na) 2 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 2 µg
Zink (Zn) 6,45 mg

Sukkerarter i Pinjekerner

Det samlede indhold af sukkerarter i Pinjekerner er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Pinjekerner
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Pinjekerner

Pinjekerner har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Som betyder, at en potion Pinjekerner skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Pinjekerner er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Pinjekerner hedder på engelsk Pine nuts, pignolias, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Pinjefrø, tørrede.