Ernæringsdata for Persille

Energiindholdet i 100 gram Persille er 49 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 206 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,7 g protein, 1,2 g fedt og 8 g kulhydrat.

  • Protein: 3,7 gram
  • Fedt: 1,2 gram
  • Kulhydrat: 8 gram

Af de 8 g kulhydrat er 3,9 g tilgængeligt de tilbageværende 4,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Persille er der 1,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Persille. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Persille er 3,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Persille
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 206 KJ
Energi i kilokalorie 49 kcal
Fedt i alt 1,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,7 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3,9 g
→ Kostfibre 4,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,1 g
Vand 85,2 g (ml)

Vitaminer i Persille

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Persille, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Persille
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 474 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,7 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,7 mg
K-vitamin 790 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Persille
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,12 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,3 mg
B3-vitamin 1,7 NE
→ Niacin 2,63 mg
→ Tryptofans bidrag 0,933 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 0,4 µg
B9-vitamin, Folat 116 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 308 mg

Mineraler i Persille

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Persille
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 185 mg
Fosfor (P), Phosphor 72 mg
Jern (Fe) 3,6 mg
Jod (I) 13,5 µg
Kalium (K) 641 mg
Kobber (Cu) 0,09 mg
Krom (Cr), Chrom 7 µg
Magnesium (Mg) 29 mg
Mangan (Mn) 2,7 mg
Natrium (Na) 64 mg
Nikkel (Ni) 50 µg
Selen (Se) 0,1 µg
Zink (Zn) 0,46 mg

Sukkerarter i Persille

Det totale indhold af sukkerarter i Persille er 0,8 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Persille
Sukkerart Mængde
Fructose 0,3 g
Glucose 0,5 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Persille

Persille har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Persille forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Persille er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Persille hedder på engelsk Parsley, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Persille, rå.