Ernæringsdata for Persille

Energiindholdet i 100 gram Persille er 49 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 206 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,7 g protein, 1,2 g fedt og 8 g kulhydrat.

  • Protein: 3,7 gram
  • Fedt: 1,2 gram
  • Kulhydrat: 8 gram

Af de 8 g kulhydrat er 3,9 g tilgængeligt de tilbageværende 4,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Persille er der 1,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Persille. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Persille er 3,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Persille
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)206 KJ
Energi i kilokalorie49 kcal
Fedt i alt1,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,7 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt3,9 g
→ Kostfibre4,1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,1 g
Vand85,2 g (ml)

Vitaminer i Persille

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Persille, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Persille
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin474 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin2,7 a-TE
→ Alfa-tokoferol2,7 mg
K-vitamin790 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Persille
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,12 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,3 mg
B3-vitamin1,7 NE
→ Niacin2,63 mg
→ Tryptofans bidrag0,933 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,3 mg
B6-vitamin0,2 mg
B8-vitamin, Biotin0,4 µg
B9-vitamin, Folat116 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin308 mg

Mineraler i Persille

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Persille
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk185 mg
Fosfor (P), Phosphor72 mg
Jern (Fe)3,6 mg
Jod (I)13,5 µg
Kalium (K)641 mg
Kobber (Cu)0,09 mg
Krom (Cr), Chrom7 µg
Magnesium (Mg)29 mg
Mangan (Mn)2,7 mg
Natrium (Na)64 mg
Nikkel (Ni)50 µg
Selen (Se)0,1 µg
Zink (Zn)0,46 mg

Sukkerarter i Persille

Det totale indhold af sukkerarter i Persille er 0,8 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Persille
SukkerartMængde
Fructose0,3 g
Glucose0,5 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Persille

Persille har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Persille forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Persille er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Persille hedder på engelsk Parsley, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Persille, rå.