Ernæringsdata for Peberfrugt på glas

Energiindholdet i 100 gram Peberfrugt på glas er 19 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 80 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 0,3 g fedt og 3,9 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 3,9 gram

Af de 3,9 g kulhydrat er 2,7 g tilgængeligt de tilbageværende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Peberfrugt på glas er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Peberfrugt på glas. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Peberfrugt på glas er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Peberfrugt på glas
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)80 KJ
Energi i kilokalorie19 kcal
Fedt i alt0,3 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt3,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt2,7 g
→ Kostfibre1,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3,8 g
Vand91,3 g (ml)

Vitaminer i Peberfrugt på glas

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Peberfrugt, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Peberfrugt på glas
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin8 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Peberfrugt på glas
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,025 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,03 mg
B3-vitamin0,55 NE
→ Niacin0,633 mg
→ Tryptofans bidrag0,083 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat52 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin46,5 mg

Mineraler i Peberfrugt på glas

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Peberfrugt på glas
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk41 mg
Fosfor (P), Phosphor20 mg
Jern (Fe)0,8 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)146 mg
Kobber (Cu)0,13 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)15 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)1369 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,18 mg

Sukkerarter i Peberfrugt på glas

Det samlede indhold af sukkerarter i Peberfrugt på glas er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Peberfrugt på glas
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Peberfrugt på glas

Peberfrugt på glas har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Peberfrugt på glas skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Peberfrugt på glas er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Peberfrugt på glas er Pepper, sweet, canned. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Peberfrugt, konserves.