Ernæringsdata for Peanuts

Energiindholdet i 100 gram Peanuts er 624 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2612 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 24,6 g protein, 53,3 g fedt og 17,1 g kulhydrat.

  • Protein: 24,6 gram
  • Fedt: 53,3 gram
  • Kulhydrat: 17,1 gram

Af de 17,1 g kulhydrat er 9,4 g tilgængeligt de tilbageværende 7,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Peanuts er der 53,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Peanuts. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Peanuts er 24,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Peanuts
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2612 KJ
Energi i kilokalorie 624 kcal
Fedt i alt 53,3 g
→ Mættede fedtsyrer 10,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 25 g
→ Flerumættede fedtsyrer 14,3 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 17,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 9,4 g
→ Kostfibre 7,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,2 g
Vand 2 g (ml)

Vitaminer i Peanuts

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Peanuts, (jordnød, ristet og saltet). Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Peanuts
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 8,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 8,1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Peanuts
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,141 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,085 mg
B3-vitamin 12,2 NE
→ Niacin 16,2 mg
→ Tryptofans bidrag 4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,22 mg
B6-vitamin 0,47 mg
B8-vitamin, Biotin 114 µg
B9-vitamin, Folat 124 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0,8 mg

Mineraler i Peanuts

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Peanuts
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 45,2 mg
Fosfor (P), Phosphor 391 mg
Jern (Fe) 1,46 mg
Jod (I) 0 µg
Kalium (K) 700 mg
Kobber (Cu) 0,57 mg
Krom (Cr), Chrom 5 µg
Magnesium (Mg) 190 mg
Mangan (Mn) 1,7 mg
Natrium (Na) 503 mg
Nikkel (Ni) 60 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,27 mg

Sukkerarter i Peanuts

Det totale indhold af sukkerarter i Peanuts er 3,1 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Peanuts
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Peanuts

Peanuts har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det vil sige, at en potion Peanuts skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Peanuts er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Peanuts hedder på engelsk Nut, pea, oilroasted and salted. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Peanuts, (jordnød, ristet og saltet).