Ernæringsdata for Paté

Energiindholdet i 100 gram Paté er 255 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1065 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13 g protein, 21,7 g fedt og 2,5 g kulhydrat.

  • Protein: 13 gram
  • Fedt: 21,7 gram
  • Kulhydrat: 2,5 gram

Af de 2,5 g kulhydrat er 2,3 g tilgængeligt de resterende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Paté er der 21,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Paté. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Paté er 13 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Paté
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1065 KJ
Energi i kilokalorie 255 kcal
Fedt i alt 21,7 g
→ Mættede fedtsyrer 7,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,8 g
Kolesterol 127 mg
Kulhydrat i alt 2,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,3 g
→ Kostfibre 0,2 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 2,7 g
Vand 60,1 g (ml)

Vitaminer i Paté

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Paté, pålæg. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Paté
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 8800 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol 0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,07 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,07 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Paté
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,196 mg
B2-vitamin, Riboflavin 1,11 mg
B3-vitamin 5,6 NE
→ Niacin 8,1 mg
→ Tryptofans bidrag 2,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,67 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 27 µg
B9-vitamin, Folat 252 µg
B12-vitamin 9,9 µg
C-vitamin 21,3 mg

Mineraler i Paté

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Paté
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 11 mg
Fosfor (P), Phosphor 163 mg
Jern (Fe) 6,08 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 180 mg
Kobber (Cu) 0,49 mg
Krom (Cr), Chrom 2,5 µg
Magnesium (Mg) 14,1 mg
Mangan (Mn) 0,14 mg
Natrium (Na) 944 mg
Nikkel (Ni) 1,6 µg
Selen (Se) 21 µg
Zink (Zn) 2,68 mg

Sukkerarter i Paté

Det samlede indhold af sukkerarter i Paté er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Paté
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Paté

Paté har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket medfører, at en potion Paté forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Paté er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Paté hedder på engelsk Pate, liver. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Paté, pålæg.