Ernæringsdata for Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker

Energiindholdet i 100 gram Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker er 311 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1303 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,2 g protein, 23,4 g fedt og 11,5 g kulhydrat.

  • Protein: 14,2 gram
  • Fedt: 23,4 gram
  • Kulhydrat: 11,5 gram

Af de 11,5 g kulhydrat er 11,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker er der 23,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker er 14,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1303 KJ
Energi i kilokalorie311 kcal
Fedt i alt23,4 g
→ Mættede fedtsyrer7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer9,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer3 g
Kolesterol1158 mg
Kulhydrat i alt11,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt11,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker9,7 g
Alkohol0 g
Aske1,4 g
Vand49,5 g (ml)

Vitaminer i Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Æg, blomme, tilsat sukker, pasteuriseret, dybfrost. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin428 RE
D-vitamin4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin5,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol5,2 mg
K-vitamin0,7 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,179 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,345 mg
B3-vitamin0,1 NE
→ Niacin3,6 mg
→ Tryptofans bidrag3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre3,13 mg
B6-vitamin0,217 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat109 µg
B12-vitamin2,7 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk108 mg
Fosfor (P), Phosphor357 mg
Jern (Fe)3,9 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)83 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)12 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)56 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)2,37 mg

Sukkerarter i Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker

Det samlede indhold af sukkerarter i Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker er 10,3 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose0,3 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose10 g

Glykæmisk indeks for Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker

Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det betyder, at en potion Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Pasteuriseret æggeblomme tilsat sukker hedder på engelsk Egg, hen, yolk, sugar added, pasteurized, frozen. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Æg, blomme, tilsat sukker, pasteuriseret, dybfrost.