Ernæringsdata for Parmesan
Energiindholdet i 100 gram Parmesan er 356 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1488 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 33,6 g protein, 24,1 g fedt og 1,5 g kulhydrat.
- Protein: 33,6 gram
- Fedt: 24,1 gram
- Kulhydrat: 1,5 gram
Af de 1,5 g kulhydrat er 1,5 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Parmesan er der 24,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Parmesan. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Parmesan er 33,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1488 KJ |
Energi i kilokalorie | 356 kcal |
Fedt i alt | 24,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 15,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 6,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,7 g |
Kolesterol | 80 mg |
Kulhydrat i alt | 1,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 4,1 g |
Vand | 36,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Parmesan
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Parmesan, 32+. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 214 RE |
D-vitamin | 0,237 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,237 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,615 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,615 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,039 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,332 mg |
B3-vitamin | 0,271 NE |
→ Niacin | 7,94 mg |
→ Tryptofans bidrag | 7,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,53 mg |
B6-vitamin | 0,091 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 7 µg |
B12-vitamin | 1,6 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Parmesan
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 1180 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 930 mg |
Jern (Fe) | 0,82 mg |
Jod (I) | 13,8 µg |
Kalium (K) | 92 mg |
Kobber (Cu) | 0,03 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,3 µg |
Magnesium (Mg) | 44 mg |
Mangan (Mn) | 0,059 mg |
Natrium (Na) | 998 mg |
Nikkel (Ni) | 4 µg |
Selen (Se) | 11 µg |
Zink (Zn) | 2,75 mg |
Sukkerarter i Parmesan
Det samlede indhold af sukkerarter i Parmesan er 0,05 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | 0,05 g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Parmesan
Parmesan har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Parmesan skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Parmesan er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Parmesan Cheese, hard, Parmesan, 32 % fidm.. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Parmesan, 32+.