Ernæringsdata for Papaya

Energiindholdet i 100 gram Papaya er 50 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 208 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,7 g protein, 0,3 g fedt og 12 g kulhydrat.

  • Protein: 0,7 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 12 gram

Af de 12 g kulhydrat er 9,9 g tilgængeligt de overskydende 2,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Papaya er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Papaya. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Papaya er 0,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Papaya
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 208 KJ
Energi i kilokalorie 50 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 12 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 9,9 g
→ Kostfibre 2,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,5 g
Vand 86,5 g (ml)

Vitaminer i Papaya

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Papaya, mamaja, træmelon, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Papaya
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 19,7 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Papaya
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,027 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,032 mg
B3-vitamin 0,338 NE
→ Niacin 0,488 mg
→ Tryptofans bidrag 0,15 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,218 mg
B6-vitamin 0,019 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 58 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 61,8 mg

Mineraler i Papaya

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Papaya
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 24,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 10,3 mg
Jern (Fe) 0,7 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 197 mg
Kobber (Cu) 0,016 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 4 mg
Nikkel (Ni) 3 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,073 mg

Sukkerarter i Papaya

Det samlede indhold af sukkerarter i Papaya er 7,2 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Papaya
Sukkerart Mængde
Fructose 3,5 g
Glucose 3,6 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Papaya

Papaya har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Som betyder, at en potion Papaya forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Papaya er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Papaya hedder på engelsk Papaya, pawpaw, raw. Det kan være en god information hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Papaya, mamaja, træmelon, rå.