Ernæringsdata for Paneret torskefilet

Energiindholdet i 100 gram Paneret torskefilet er 116 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 486 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,7 g protein, 0,8 g fedt og 11,4 g kulhydrat.

  • Protein: 15,7 gram
  • Fedt: 0,8 gram
  • Kulhydrat: 11,4 gram

Af de 11,4 g kulhydrat er 10,9 g tilgængeligt de overskydende 0,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Paneret torskefilet er der 0,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Paneret torskefilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Paneret torskefilet er 15,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Paneret torskefilet
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)486 KJ
Energi i kilokalorie116 kcal
Fedt i alt0,8 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol43 mg
Kulhydrat i alt11,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt10,9 g
→ Kostfibre0,5 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,3 g
Vand70,8 g (ml)

Vitaminer i Paneret torskefilet

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Torsk, filet, paneret, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Paneret torskefilet
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Paneret torskefilet
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,17 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,07 mg
B3-vitamin1,2 NE
→ Niacin1,2 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Paneret torskefilet

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Paneret torskefilet
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk10,5 mg
Fosfor (P), Phosphor167 mg
Jern (Fe)0,668 mg
Jod (I)114 µg
Kalium (K)305 mg
Kobber (Cu)0,038 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)27,2 mg
Mangan (Mn)0,104 mg
Natrium (Na)134 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)29 µg
Zink (Zn)0,4 mg

Sukkerarter i Paneret torskefilet

Det samlede indhold af sukkerarter i Paneret torskefilet er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Paneret torskefilet
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Paneret torskefilet

Paneret torskefilet har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Hvilket betyder, at en potion Paneret torskefilet skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Paneret torskefilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Paneret torskefilet hedder på engelsk Cod, fillet, breaded, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Torsk, filet, paneret, rå.