Ernæringsdata for Paneret og friturestegt kylling med skind
Energiindholdet i 100 gram Paneret og friturestegt kylling med skind er 283 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1183 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,5 g protein, 17,4 g fedt og 9,4 g kulhydrat.
- Protein: 22,5 gram
- Fedt: 17,4 gram
- Kulhydrat: 9,4 gram
Af de 9,4 g kulhydrat er 9,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Paneret og friturestegt kylling med skind er der 17,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Paneret og friturestegt kylling med skind. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Paneret og friturestegt kylling med skind er 22,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1183 KJ |
Energi i kilokalorie | 283 kcal |
Fedt i alt | 17,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 4,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 7,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 4,1 g |
Kolesterol | 87 mg |
Kulhydrat i alt | 9,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 9,1 g |
→ Kostfibre | 0,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,3 g |
Vand | 49,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Paneret og friturestegt kylling med skind
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kylling, kød og skind, paneret, friturestegt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 28 RE |
D-vitamin | 1,5 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,115 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,189 mg |
B3-vitamin | 7,04 NE |
→ Niacin | 11,4 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,889 mg |
B6-vitamin | 0,31 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 18 µg |
B12-vitamin | 0,28 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Paneret og friturestegt kylling med skind
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 21 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 155 mg |
Jern (Fe) | 1,37 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 185 mg |
Kobber (Cu) | 0,072 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | 0,057 mg |
Natrium (Na) | 292 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 1,67 mg |
Sukkerarter i Paneret og friturestegt kylling med skind
Det samlede indhold af sukkerarter i Paneret og friturestegt kylling med skind er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Paneret og friturestegt kylling med skind
Paneret og friturestegt kylling med skind har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Som betyder, at en potion Paneret og friturestegt kylling med skind giver en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Paneret og friturestegt kylling med skind er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Paneret og friturestegt kylling med skind er Chicken, flesh and skin, battered, deepfried. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kylling, kød og skind, paneret, friturestegt.