Ernæringsdata for Paneret og friturestegt kylling med skind

Energiindholdet i 100 gram Paneret og friturestegt kylling med skind er 283 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1183 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,5 g protein, 17,4 g fedt og 9,4 g kulhydrat.

  • Protein: 22,5 gram
  • Fedt: 17,4 gram
  • Kulhydrat: 9,4 gram

Af de 9,4 g kulhydrat er 9,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Paneret og friturestegt kylling med skind er der 17,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Paneret og friturestegt kylling med skind. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Paneret og friturestegt kylling med skind er 22,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Paneret og friturestegt kylling med skind
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1183 KJ
Energi i kilokalorie 283 kcal
Fedt i alt 17,4 g
→ Mættede fedtsyrer 4,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 7,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 4,1 g
Kolesterol 87 mg
Kulhydrat i alt 9,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 9,1 g
→ Kostfibre 0,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,3 g
Vand 49,4 g (ml)

Vitaminer i Paneret og friturestegt kylling med skind

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kylling, kød og skind, paneret, friturestegt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Paneret og friturestegt kylling med skind
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 28 RE
D-vitamin 1,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Paneret og friturestegt kylling med skind
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,115 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,189 mg
B3-vitamin 7,04 NE
→ Niacin 11,4 mg
→ Tryptofans bidrag 4,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,889 mg
B6-vitamin 0,31 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 18 µg
B12-vitamin 0,28 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Paneret og friturestegt kylling med skind

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Paneret og friturestegt kylling med skind
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 21 mg
Fosfor (P), Phosphor 155 mg
Jern (Fe) 1,37 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 185 mg
Kobber (Cu) 0,072 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,057 mg
Natrium (Na) 292 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 1,67 mg

Sukkerarter i Paneret og friturestegt kylling med skind

Det samlede indhold af sukkerarter i Paneret og friturestegt kylling med skind er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Paneret og friturestegt kylling med skind
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Paneret og friturestegt kylling med skind

Paneret og friturestegt kylling med skind har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Som betyder, at en potion Paneret og friturestegt kylling med skind giver en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Paneret og friturestegt kylling med skind er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Paneret og friturestegt kylling med skind er Chicken, flesh and skin, battered, deepfried. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kylling, kød og skind, paneret, friturestegt.