Ernæringsdata for Paneret kuller
Energiindholdet i 100 gram Paneret kuller er 198 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 827 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 25 g protein, 10 g fedt og 2 g kulhydrat.
- Protein: 25 gram
- Fedt: 10 gram
- Kulhydrat: 2 gram
Af de 2 g kulhydrat er 1,8 g tilgængeligt de tilbageværende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Paneret kuller er der 10 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Paneret kuller. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Paneret kuller er 25 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 827 KJ |
Energi i kilokalorie | 198 kcal |
Fedt i alt | 10 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 63 mg |
Kulhydrat i alt | 2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,8 g |
→ Kostfibre | 0,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 62 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Paneret kuller
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kuller, paneret, stegt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 10 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,04 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,11 mg |
B3-vitamin | 4 NE |
→ Niacin | 8,67 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,078 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 2 mg |
Mineraler i Paneret kuller
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 100 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 120 mg |
Jern (Fe) | 0,5 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 300 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 530 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | mg |
Sukkerarter i Paneret kuller
Det samlede indhold af sukkerarter i Paneret kuller er 1 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | 1 g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Paneret kuller
Paneret kuller har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Paneret kuller giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Paneret kuller er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Paneret kuller er Haddock, breaded, fried. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kuller, paneret, stegt.