Ernæringsdata for Paneret kuller

Energiindholdet i 100 gram Paneret kuller er 198 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 827 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 25 g protein, 10 g fedt og 2 g kulhydrat.

  • Protein: 25 gram
  • Fedt: 10 gram
  • Kulhydrat: 2 gram

Af de 2 g kulhydrat er 1,8 g tilgængeligt de tilbageværende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Paneret kuller er der 10 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Paneret kuller. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Paneret kuller er 25 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Paneret kuller
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 827 KJ
Energi i kilokalorie 198 kcal
Fedt i alt 10 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 63 mg
Kulhydrat i alt 2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,8 g
→ Kostfibre 0,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 62 g (ml)

Vitaminer i Paneret kuller

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kuller, paneret, stegt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Paneret kuller
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 10 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Paneret kuller
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,11 mg
B3-vitamin 4 NE
→ Niacin 8,67 mg
→ Tryptofans bidrag 4,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,078 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 2 mg

Mineraler i Paneret kuller

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Paneret kuller
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 100 mg
Fosfor (P), Phosphor 120 mg
Jern (Fe) 0,5 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 300 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 530 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Paneret kuller

Det samlede indhold af sukkerarter i Paneret kuller er 1 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Paneret kuller
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 1 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Paneret kuller

Paneret kuller har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Paneret kuller giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Paneret kuller er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Paneret kuller er Haddock, breaded, fried. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kuller, paneret, stegt.