Ernæringsdata for Pære
Energiindholdet i 100 gram Pære er 54 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 227 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0,3 g fedt og 14,1 g kulhydrat.
- Protein: 0,3 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 14,1 gram
Af de 14,1 g kulhydrat er 10,9 g tilgængeligt de tilbageværende 3,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Pære er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Pære. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Pære er 0,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 227 KJ |
Energi i kilokalorie | 54 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 14,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 10,9 g |
→ Kostfibre | 3,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,3 g |
Vand | 85,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Pære
I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Pære, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 5,42 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,7 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,7 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,017 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,015 mg |
B3-vitamin | 0,3 NE |
→ Niacin | 0,35 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,05 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,07 mg |
B6-vitamin | 0,015 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,1 µg |
B9-vitamin, Folat | 16 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 4,94 mg |
Mineraler i Pære
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 9,73 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 18,8 mg |
Jern (Fe) | 0,1 mg |
Jod (I) | 0,4 µg |
Kalium (K) | 116 mg |
Kobber (Cu) | 0,071 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,8 µg |
Magnesium (Mg) | 6,32 mg |
Mangan (Mn) | 0,05 mg |
Natrium (Na) | 2 mg |
Nikkel (Ni) | 8,99 µg |
Selen (Se) | 0,212 µg |
Zink (Zn) | 0,124 mg |
Sukkerarter i Pære
Det totale indhold af sukkerarter i Pære er 9,53 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 6,53 g |
Glucose | 1,67 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 1,33 g |
Glykæmisk indeks for Pære
Pære har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Som betyder, at en potion Pære giver en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Pære er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Pære Pear, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Pære, rå.