Ernæringsdata for Pære

Energiindholdet i 100 gram Pære er 54 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 227 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0,3 g fedt og 14,1 g kulhydrat.

  • Protein: 0,3 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 14,1 gram

Af de 14,1 g kulhydrat er 10,9 g tilgængeligt de tilbageværende 3,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Pære er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Pære. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Pære er 0,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Pære
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 227 KJ
Energi i kilokalorie 54 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 14,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 10,9 g
→ Kostfibre 3,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,3 g
Vand 85,1 g (ml)

Vitaminer i Pære

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Pære, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Pære
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 5,42 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,7 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,7 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Pære
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,017 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,015 mg
B3-vitamin 0,3 NE
→ Niacin 0,35 mg
→ Tryptofans bidrag 0,05 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,07 mg
B6-vitamin 0,015 mg
B8-vitamin, Biotin 0,1 µg
B9-vitamin, Folat 16 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 4,94 mg

Mineraler i Pære

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Pære
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 9,73 mg
Fosfor (P), Phosphor 18,8 mg
Jern (Fe) 0,1 mg
Jod (I) 0,4 µg
Kalium (K) 116 mg
Kobber (Cu) 0,071 mg
Krom (Cr), Chrom 1,8 µg
Magnesium (Mg) 6,32 mg
Mangan (Mn) 0,05 mg
Natrium (Na) 2 mg
Nikkel (Ni) 8,99 µg
Selen (Se) 0,212 µg
Zink (Zn) 0,124 mg

Sukkerarter i Pære

Det totale indhold af sukkerarter i Pære er 9,53 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Pære
Sukkerart Mængde
Fructose 6,53 g
Glucose 1,67 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 1,33 g

Glykæmisk indeks for Pære

Pære har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Som betyder, at en potion Pære giver en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Pære er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Pære Pear, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Pære, rå.