Ernæringsdata for Olivenolie

Energiindholdet i 100 gram Olivenolie er 884 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 3700 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0 g protein, 100 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 0 gram
  • Fedt: 100 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Olivenolie er der 100 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Olivenolie. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Olivenolie er 0 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Olivenolie
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)3700 KJ
Energi i kilokalorie884 kcal
Fedt i alt100 g
→ Mættede fedtsyrer12,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer74,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer8,8 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0 g
Vand0 g (ml)

Vitaminer i Olivenolie

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Olivenolie. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Olivenolie
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin5,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol5,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Olivenolie
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin0 mg
→ Tryptofans bidrag0 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Olivenolie

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Olivenolie
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk1 mg
Fosfor (P), Phosphor0 mg
Jern (Fe)0,56 mg
Jod (I)0 µg
Kalium (K)1 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom6,8 µg
Magnesium (Mg)0 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)2 mg
Nikkel (Ni)5,5 µg
Selen (Se)0 µg
Zink (Zn)0 mg

Sukkerarter i Olivenolie

Det totale indhold af sukkerarter i Olivenolie er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Olivenolie
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Olivenolie

Olivenolie har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Olivenolie forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Olivenolie er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Olivenolie hedder på engelsk Olive oil. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Olivenolie.