Ernæringsdata for Olivenolie
Energiindholdet i 100 gram Olivenolie er 884 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 3700 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0 g protein, 100 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 0 gram
- Fedt: 100 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Olivenolie er der 100 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Olivenolie. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Olivenolie er 0 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 3700 KJ |
Energi i kilokalorie | 884 kcal |
Fedt i alt | 100 g |
→ Mættede fedtsyrer | 12,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 74,6 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 8,8 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0 g |
Vand | 0 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Olivenolie
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Olivenolie. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 5,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 5,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0 mg |
B3-vitamin | 0 NE |
→ Niacin | 0 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0 mg |
B6-vitamin | 0 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 0 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Olivenolie
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 1 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 0 mg |
Jern (Fe) | 0,56 mg |
Jod (I) | 0 µg |
Kalium (K) | 1 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | 6,8 µg |
Magnesium (Mg) | 0 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 2 mg |
Nikkel (Ni) | 5,5 µg |
Selen (Se) | 0 µg |
Zink (Zn) | 0 mg |
Sukkerarter i Olivenolie
Det totale indhold af sukkerarter i Olivenolie er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Olivenolie
Olivenolie har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Olivenolie forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Olivenolie er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Olivenolie hedder på engelsk Olive oil. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Olivenolie.