Ernæringsdata for Okseyderlår

Energiindholdet i 100 gram Okseyderlår er 142 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 593 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,4 g protein, 6,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,4 gram
  • Fedt: 6,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Okseyderlår er der 6,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Okseyderlår. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Okseyderlår er 21,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Okseyderlår
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 593 KJ
Energi i kilokalorie 142 kcal
Fedt i alt 6,2 g
→ Mættede fedtsyrer 2,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 63 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 71,4 g (ml)

Vitaminer i Okseyderlår

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Oksekød, yderlår, råt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Okseyderlår
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 3 RE
D-vitamin 0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,224 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,224 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Okseyderlår
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,057 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,185 mg
B3-vitamin 6 NE
→ Niacin 9,83 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,9 mg
B6-vitamin 0,5 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 7 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Okseyderlår

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Okseyderlår
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 2,1 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 340 mg
Kobber (Cu) 0,08 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 60 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 9,7 µg
Zink (Zn) 4,5 mg

Sukkerarter i Okseyderlår

Det totale indhold af sukkerarter i Okseyderlår er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Okseyderlår
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Okseyderlår

Okseyderlår har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Okseyderlår skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Okseyderlår er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Okseyderlår Beef, outside, round, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, yderlår, råt.