Ernæringsdata for Okseyderlår
Energiindholdet i 100 gram Okseyderlår er 142 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 593 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,4 g protein, 6,2 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 21,4 gram
- Fedt: 6,2 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Okseyderlår er der 6,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Okseyderlår. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Okseyderlår er 21,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 593 KJ |
Energi i kilokalorie | 142 kcal |
Fedt i alt | 6,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 63 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 71,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Okseyderlår
I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Oksekød, yderlår, råt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 3 RE |
D-vitamin | 0,4 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,224 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,224 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,057 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,185 mg |
B3-vitamin | 6 NE |
→ Niacin | 9,83 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,9 mg |
B6-vitamin | 0,5 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 7 µg |
B12-vitamin | 1,4 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Okseyderlår
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 2,1 mg |
Jod (I) | 0,9 µg |
Kalium (K) | 340 mg |
Kobber (Cu) | 0,08 mg |
Krom (Cr), Chrom | 4 µg |
Magnesium (Mg) | 22 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 60 mg |
Nikkel (Ni) | 0,7 µg |
Selen (Se) | 9,7 µg |
Zink (Zn) | 4,5 mg |
Sukkerarter i Okseyderlår
Det totale indhold af sukkerarter i Okseyderlår er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Okseyderlår
Okseyderlår har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Okseyderlår skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Okseyderlår er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Okseyderlår Beef, outside, round, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, yderlår, råt.