Ernæringsdata for Oksetyndsteg med mørbrad

Energiindholdet i 100 gram Oksetyndsteg med mørbrad er 210 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 878 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,3 g protein, 14,4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,3 gram
  • Fedt: 14,4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetyndsteg med mørbrad er der 14,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Oksetyndsteg med mørbrad. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetyndsteg med mørbrad er 20,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetyndsteg med mørbrad
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 878 KJ
Energi i kilokalorie 210 kcal
Fedt i alt 14,4 g
→ Mættede fedtsyrer 6,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 6,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 68 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 64,3 g (ml)

Vitaminer i Oksetyndsteg med mørbrad

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, tyndsteg med mørbrad, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetyndsteg med mørbrad
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 15 RE
D-vitamin 0,6 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,458 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,458 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetyndsteg med mørbrad
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,056 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,2 mg
B3-vitamin 5,7 NE
→ Niacin 9,53 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,7 mg
B6-vitamin 0,45 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 6 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Oksetyndsteg med mørbrad

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksetyndsteg med mørbrad
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 1,9 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 310 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 62 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 4,3 mg

Sukkerarter i Oksetyndsteg med mørbrad

Det totale indhold af sukkerarter i Oksetyndsteg med mørbrad er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetyndsteg med mørbrad
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Oksetyndsteg med mørbrad

Oksetyndsteg med mørbrad har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Oksetyndsteg med mørbrad forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Oksetyndsteg med mørbrad er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksetyndsteg med mørbrad hedder på engelsk Beef, T-bone steak, raw. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, tyndsteg med mørbrad, rå.