Ernæringsdata for Oksetyndsteg med mørbrad

Energiindholdet i 100 gram Oksetyndsteg med mørbrad er 210 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 878 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,3 g protein, 14,4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,3 gram
  • Fedt: 14,4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetyndsteg med mørbrad er der 14,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Oksetyndsteg med mørbrad. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetyndsteg med mørbrad er 20,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetyndsteg med mørbrad
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)878 KJ
Energi i kilokalorie210 kcal
Fedt i alt14,4 g
→ Mættede fedtsyrer6,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer6,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,6 g
Kolesterol68 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand64,3 g (ml)

Vitaminer i Oksetyndsteg med mørbrad

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, tyndsteg med mørbrad, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetyndsteg med mørbrad
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin15 RE
D-vitamin0,6 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,458 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,458 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetyndsteg med mørbrad
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,056 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,2 mg
B3-vitamin5,7 NE
→ Niacin9,53 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,7 mg
B6-vitamin0,45 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksetyndsteg med mørbrad

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksetyndsteg med mørbrad
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)1,9 mg
Jod (I)1 µg
Kalium (K)310 mg
Kobber (Cu)0,07 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)21 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)62 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)6,5 µg
Zink (Zn)4,3 mg

Sukkerarter i Oksetyndsteg med mørbrad

Det totale indhold af sukkerarter i Oksetyndsteg med mørbrad er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetyndsteg med mørbrad
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Oksetyndsteg med mørbrad

Oksetyndsteg med mørbrad har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Oksetyndsteg med mørbrad forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Oksetyndsteg med mørbrad er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksetyndsteg med mørbrad hedder på engelsk Beef, T-bone steak, raw. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, tyndsteg med mørbrad, rå.