Ernæringsdata for Oksetyndbryst

Energiindholdet i 100 gram Oksetyndbryst er 315 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1318 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17 g protein, 27,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 17 gram
  • Fedt: 27,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetyndbryst er der 27,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Oksetyndbryst. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetyndbryst er 17 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetyndbryst
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1318 KJ
Energi i kilokalorie 315 kcal
Fedt i alt 27,8 g
→ Mættede fedtsyrer 11,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 13,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,1 g
Kolesterol 73 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 54,2 g (ml)

Vitaminer i Oksetyndbryst

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, tyndbryst, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetyndbryst
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 34 RE
D-vitamin 0,9 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,841 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,841 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetyndbryst
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,031 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,15 mg
B3-vitamin 5 NE
→ Niacin 8,17 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,51 mg
B6-vitamin 0,38 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 4 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Oksetyndbryst

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksetyndbryst
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4,8 mg
Fosfor (P), Phosphor 133 mg
Jern (Fe) 1,6 mg
Jod (I) 1,2 µg
Kalium (K) 260 mg
Kobber (Cu) 0,06 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 65 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 7,7 µg
Zink (Zn) 3,9 mg

Sukkerarter i Oksetyndbryst

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksetyndbryst er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetyndbryst
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Oksetyndbryst

Oksetyndbryst har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Oksetyndbryst skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Oksetyndbryst er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Oksetyndbryst Beef, brisket, posterior part, raw. Det kan være en god information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, tyndbryst, råt.