Ernæringsdata for Oksetyndbov

Energiindholdet i 100 gram Oksetyndbov er 204 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 852 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,2 g protein, 14,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,2 gram
  • Fedt: 14,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetyndbov er der 14,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Oksetyndbov. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetyndbov er 19,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetyndbov
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)852 KJ
Energi i kilokalorie204 kcal
Fedt i alt14,2 g
→ Mættede fedtsyrer6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer6,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,6 g
Kolesterol65 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand65,6 g (ml)

Vitaminer i Oksetyndbov

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Oksekød, tyndbov + mellembov, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetyndbov
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin15 RE
D-vitamin0,6 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,452 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,452 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetyndbov
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,043 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,17 mg
B3-vitamin5,7 NE
→ Niacin9,37 mg
→ Tryptofans bidrag3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,74 mg
B6-vitamin0,45 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksetyndbov

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksetyndbov
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)2 mg
Jod (I)1 µg
Kalium (K)309 mg
Kobber (Cu)0,071 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)21 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)69 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)6,5 µg
Zink (Zn)4,6 mg

Sukkerarter i Oksetyndbov

Det totale indhold af sukkerarter i Oksetyndbov er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetyndbov
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Oksetyndbov

Oksetyndbov har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Oksetyndbov skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Oksetyndbov er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Oksetyndbov er Beef, shoulder, dorsal part, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, tyndbov + mellembov, rå.