Ernæringsdata for Oksetykstegsfilet med fedt

Energiindholdet i 100 gram Oksetykstegsfilet med fedt er 175 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 732 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,4 g protein, 10,4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,4 gram
  • Fedt: 10,4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetykstegsfilet med fedt er der 10,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Oksetykstegsfilet med fedt. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetykstegsfilet med fedt er 20,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetykstegsfilet med fedt
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)732 KJ
Energi i kilokalorie175 kcal
Fedt i alt10,4 g
→ Mættede fedtsyrer4,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer5 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,4 g
Kolesterol64 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand69,2 g (ml)

Vitaminer i Oksetykstegsfilet med fedt

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Oksekød, tykstegsfilet med kappe, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetykstegsfilet med fedt
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin9 RE
D-vitamin0,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,344 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,344 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetykstegsfilet med fedt
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,059 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,19 mg
B3-vitamin5,9 NE
→ Niacin9,57 mg
→ Tryptofans bidrag3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,8 mg
B6-vitamin0,5 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksetykstegsfilet med fedt

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksetykstegsfilet med fedt
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)2,2 mg
Jod (I)0,9 µg
Kalium (K)340 mg
Kobber (Cu)0,085 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)21 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)50 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)9,3 µg
Zink (Zn)3,4 mg

Sukkerarter i Oksetykstegsfilet med fedt

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksetykstegsfilet med fedt er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetykstegsfilet med fedt
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Oksetykstegsfilet med fedt

Oksetykstegsfilet med fedt har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Oksetykstegsfilet med fedt giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Oksetykstegsfilet med fedt er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksetykstegsfilet med fedt hedder på engelsk Beef, rumpsteak “cap on”, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, tykstegsfilet med kappe, rå.