Ernæringsdata for Oksetykbov

Energiindholdet i 100 gram Oksetykbov er 182 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 760 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,9 g protein, 11,4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,9 gram
  • Fedt: 11,4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetykbov er der 11,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksetykbov. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetykbov er 19,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetykbov
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 760 KJ
Energi i kilokalorie 182 kcal
Fedt i alt 11,4 g
→ Mættede fedtsyrer 4,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 5,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 64 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 67,7 g (ml)

Vitaminer i Oksetykbov

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Oksekød, tykbov (marvpibebov), rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetykbov
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 11 RE
D-vitamin 0,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,372 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,372 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetykbov
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,044 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 5,8 NE
→ Niacin 9,63 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,78 mg
B6-vitamin 0,46 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 6 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Oksetykbov

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksetykbov
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 2,1 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 320 mg
Kobber (Cu) 0,08 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 61 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 4,4 mg

Sukkerarter i Oksetykbov

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksetykbov er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetykbov
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Oksetykbov

Oksetykbov har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Oksetykbov forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Oksetykbov er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Oksetykbov er Beef, shoulder, ventral part. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, tykbov (marvpibebov), rå.