Ernæringsdata for Oksetykbov

Energiindholdet i 100 gram Oksetykbov er 182 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 760 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,9 g protein, 11,4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,9 gram
  • Fedt: 11,4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetykbov er der 11,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksetykbov. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetykbov er 19,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetykbov
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)760 KJ
Energi i kilokalorie182 kcal
Fedt i alt11,4 g
→ Mættede fedtsyrer4,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer5,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol64 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand67,7 g (ml)

Vitaminer i Oksetykbov

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Oksekød, tykbov (marvpibebov), rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetykbov
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin11 RE
D-vitamin0,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,372 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,372 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetykbov
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,044 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,17 mg
B3-vitamin5,8 NE
→ Niacin9,63 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,78 mg
B6-vitamin0,46 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksetykbov

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksetykbov
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)2,1 mg
Jod (I)0,9 µg
Kalium (K)320 mg
Kobber (Cu)0,08 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)21 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)61 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)6,5 µg
Zink (Zn)4,4 mg

Sukkerarter i Oksetykbov

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksetykbov er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetykbov
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Oksetykbov

Oksetykbov har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Oksetykbov forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Oksetykbov er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Oksetykbov er Beef, shoulder, ventral part. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, tykbov (marvpibebov), rå.