Ernæringsdata for Oksetværreb
Energiindholdet i 100 gram Oksetværreb er 332 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1388 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,6 g protein, 29,9 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 16,6 gram
- Fedt: 29,9 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Oksetværreb er der 29,9 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksetværreb. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Oksetværreb er 16,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1388 KJ |
Energi i kilokalorie | 332 kcal |
Fedt i alt | 29,9 g |
→ Mættede fedtsyrer | 12,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 14,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,2 g |
Kolesterol | 74 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 53,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Oksetværreb
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Oksekød, tværreb, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 37 RE |
D-vitamin | 0,9 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,901 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,901 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,031 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,14 mg |
B3-vitamin | 4,8 NE |
→ Niacin | 7,97 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,48 mg |
B6-vitamin | 0,37 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 4 µg |
B12-vitamin | 1,4 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Oksetværreb
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 1,6 mg |
Jod (I) | 1,2 µg |
Kalium (K) | 250 mg |
Kobber (Cu) | 0,055 mg |
Krom (Cr), Chrom | 4 µg |
Magnesium (Mg) | 17 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 70 mg |
Nikkel (Ni) | 0,7 µg |
Selen (Se) | 6,5 µg |
Zink (Zn) | 3,8 mg |
Sukkerarter i Oksetværreb
Det totale indhold af sukkerarter i Oksetværreb er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Oksetværreb
Oksetværreb har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Oksetværreb forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Oksetværreb er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Oksetværreb Beef, flatribs, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, tværreb, råt.