Ernæringsdata for Oksetværreb

Energiindholdet i 100 gram Oksetværreb er 332 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1388 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,6 g protein, 29,9 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 16,6 gram
  • Fedt: 29,9 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetværreb er der 29,9 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksetværreb. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetværreb er 16,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetværreb
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1388 KJ
Energi i kilokalorie 332 kcal
Fedt i alt 29,9 g
→ Mættede fedtsyrer 12,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 14,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,2 g
Kolesterol 74 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 53,8 g (ml)

Vitaminer i Oksetværreb

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Oksekød, tværreb, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetværreb
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 37 RE
D-vitamin 0,9 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,901 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,901 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetværreb
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,031 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,14 mg
B3-vitamin 4,8 NE
→ Niacin 7,97 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,48 mg
B6-vitamin 0,37 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 4 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Oksetværreb

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksetværreb
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 1,6 mg
Jod (I) 1,2 µg
Kalium (K) 250 mg
Kobber (Cu) 0,055 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 70 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 3,8 mg

Sukkerarter i Oksetværreb

Det totale indhold af sukkerarter i Oksetværreb er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetværreb
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Oksetværreb

Oksetværreb har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Oksetværreb forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Oksetværreb er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Oksetværreb Beef, flatribs, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, tværreb, råt.