Ernæringsdata for Oksetalg

Energiindholdet i 100 gram Oksetalg er 860 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 3600 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5 g protein, 95 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 5 gram
  • Fedt: 95 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksetalg er der 95 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Oksetalg. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksetalg er 5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksetalg
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)3600 KJ
Energi i kilokalorie860 kcal
Fedt i alt95 g
→ Mættede fedtsyrer47,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer39,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer3,8 g
Kolesterol109 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0 g
Vand0 g (ml)

Vitaminer i Oksetalg

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Oksetalg. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksetalg
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin2,3 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksetalg
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin1,83 mg
→ Tryptofans bidrag1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksetalg

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksetalg
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk0 mg
Fosfor (P), Phosphor0 mg
Jern (Fe)0 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)0 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)0 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)0 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0 mg

Sukkerarter i Oksetalg

Det totale indhold af sukkerarter i Oksetalg er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksetalg
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Oksetalg

Oksetalg har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Oksetalg giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Oksetalg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Oksetalg er Fat, beef tallow. Det kan være en god information hvis du fx benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksetalg.