Ernæringsdata for Oksetalg
Energiindholdet i 100 gram Oksetalg er 860 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 3600 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5 g protein, 95 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 5 gram
- Fedt: 95 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Oksetalg er der 95 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Oksetalg. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Oksetalg er 5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 3600 KJ |
Energi i kilokalorie | 860 kcal |
Fedt i alt | 95 g |
→ Mættede fedtsyrer | 47,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 39,7 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 3,8 g |
Kolesterol | 109 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0 g |
Vand | 0 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Oksetalg
I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Oksetalg. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 2,3 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0 mg |
B3-vitamin | 0 NE |
→ Niacin | 1,83 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0 mg |
B6-vitamin | 0 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 0 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Oksetalg
I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 0 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 0 mg |
Jern (Fe) | 0 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 0 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 0 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 0 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0 mg |
Sukkerarter i Oksetalg
Det totale indhold af sukkerarter i Oksetalg er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Oksetalg
Oksetalg har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Oksetalg giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Oksetalg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Oksetalg er Fat, beef tallow. Det kan være en god information hvis du fx benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksetalg.