Ernæringsdata for Oksespidsbryst

Energiindholdet i 100 gram Oksespidsbryst er 213 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 893 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,6 g protein, 15,6 g fedt og 1 g kulhydrat.

  • Protein: 17,6 gram
  • Fedt: 15,6 gram
  • Kulhydrat: 1 gram

Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Oksespidsbryst er der 15,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Oksespidsbryst. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksespidsbryst er 17,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksespidsbryst
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)893 KJ
Energi i kilokalorie213 kcal
Fedt i alt15,6 g
→ Mættede fedtsyrer6,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer7,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol62 mg
Kulhydrat i alt1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand65,4 g (ml)

Vitaminer i Oksespidsbryst

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Oksekød, spidsbryst, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksespidsbryst
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin40 RE
D-vitamin0,6 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,478 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,478 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksespidsbryst
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,053 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,148 mg
B3-vitamin4,8 NE
→ Niacin8,13 mg
→ Tryptofans bidrag3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,44 mg
B6-vitamin0,278 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat10,1 µg
B12-vitamin1,61 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksespidsbryst

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksespidsbryst
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk4 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)1,98 mg
Jod (I)1,3 µg
Kalium (K)245 mg
Kobber (Cu)0,05 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)20,2 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)65 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)8 µg
Zink (Zn)3,5 mg

Sukkerarter i Oksespidsbryst

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksespidsbryst er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksespidsbryst
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Oksespidsbryst

Oksespidsbryst har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Oksespidsbryst giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Oksespidsbryst er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksespidsbryst hedder på engelsk Beef, brisket, anterior part, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, spidsbryst, råt.