Ernæringsdata for Oksespegepølse

Energiindholdet i 100 gram Oksespegepølse er 402 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1681 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,1 g protein, 36,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,1 gram
  • Fedt: 36,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Oksespegepølse er der 36,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Oksespegepølse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksespegepølse er 20,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksespegepølse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1681 KJ
Energi i kilokalorie402 kcal
Fedt i alt36,2 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol89 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske7,1 g
Vand36,6 g (ml)

Vitaminer i Oksespegepølse

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Spegepølse, oksekød. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksespegepølse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksespegepølse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin3,83 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksespegepølse

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksespegepølse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe)2,86 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)287 mg
Kobber (Cu)0,091 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)3583 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)5,5 mg

Sukkerarter i Oksespegepølse

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksespegepølse er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksespegepølse
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Oksespegepølse

Oksespegepølse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Oksespegepølse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Oksespegepølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Oksespegepølse Sausage, beef salami. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Spegepølse, oksekød.