Ernæringsdata for Okseslag
Energiindholdet i 100 gram Okseslag er 331 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1387 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,1 g protein, 30,1 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 16,1 gram
- Fedt: 30,1 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Okseslag er der 30,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Okseslag. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Okseslag er 16,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1387 KJ |
Energi i kilokalorie | 331 kcal |
Fedt i alt | 30,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 12,7 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 14,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,2 g |
Kolesterol | 73 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 52,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Okseslag
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Oksekød, slag, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 38 RE |
D-vitamin | 0,9 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,906 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,906 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,03 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,105 mg |
B3-vitamin | 4,9 NE |
→ Niacin | 7,9 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,47 mg |
B6-vitamin | 0,37 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 4 µg |
B12-vitamin | 1,4 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Okseslag
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 1,4 mg |
Jod (I) | 1,2 µg |
Kalium (K) | 250 mg |
Kobber (Cu) | 0,05 mg |
Krom (Cr), Chrom | 4 µg |
Magnesium (Mg) | 17 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 65 mg |
Nikkel (Ni) | 0,7 µg |
Selen (Se) | 6,5 µg |
Zink (Zn) | 3,8 mg |
Sukkerarter i Okseslag
Det totale indhold af sukkerarter i Okseslag er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Okseslag
Okseslag har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Okseslag skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Okseslag er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Okseslag Beef, flank, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, slag, råt.