Ernæringsdata for Okselever
Energiindholdet i 100 gram Okselever er 127 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 533 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,3 g protein, 3 g fedt og 4,5 g kulhydrat.
- Protein: 20,3 gram
- Fedt: 3 gram
- Kulhydrat: 4,5 gram
Af de 4,5 g kulhydrat er 4,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Okselever er der 3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Okselever. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Okselever er 20,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 533 KJ |
Energi i kilokalorie | 127 kcal |
Fedt i alt | 3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1 g |
Kolesterol | 300 mg |
Kulhydrat i alt | 4,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,4 g |
Vand | 72 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Okselever
I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Lever, okse, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 15579 RE |
D-vitamin | 0,13 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,42 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,42 mg |
K-vitamin | 104 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,17 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 3 mg |
B3-vitamin | 17 NE |
→ Niacin | 22 mg |
→ Tryptofans bidrag | 5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 7,7 mg |
B6-vitamin | 1 mg |
B8-vitamin, Biotin | 33 µg |
B9-vitamin, Folat | 2300 µg |
B12-vitamin | 110 µg |
C-vitamin | 23 mg |
Mineraler i Okselever
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4,15 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 348 mg |
Jern (Fe) | 6,05 mg |
Jod (I) | 4,3 µg |
Kalium (K) | 300 mg |
Kobber (Cu) | 6,4 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,1 µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | 0,38 mg |
Natrium (Na) | 65 mg |
Nikkel (Ni) | 3,48 µg |
Selen (Se) | 37,4 µg |
Zink (Zn) | 3,7 mg |
Sukkerarter i Okselever
Det totale indhold af sukkerarter i Okselever er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Okselever
Okselever har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Okselever forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Okselever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Okselever hedder på engelsk Liver, ox, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Lever, okse, rå.