Ernæringsdata for Okselever

Energiindholdet i 100 gram Okselever er 127 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 533 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,3 g protein, 3 g fedt og 4,5 g kulhydrat.

  • Protein: 20,3 gram
  • Fedt: 3 gram
  • Kulhydrat: 4,5 gram

Af de 4,5 g kulhydrat er 4,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Okselever er der 3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Okselever. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Okselever er 20,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Okselever
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 533 KJ
Energi i kilokalorie 127 kcal
Fedt i alt 3 g
→ Mættede fedtsyrer 1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1 g
Kolesterol 300 mg
Kulhydrat i alt 4,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,4 g
Vand 72 g (ml)

Vitaminer i Okselever

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Lever, okse, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Okselever
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 15579 RE
D-vitamin 0,13 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,42 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,42 mg
K-vitamin 104 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Okselever
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,17 mg
B2-vitamin, Riboflavin 3 mg
B3-vitamin 17 NE
→ Niacin 22 mg
→ Tryptofans bidrag 5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 7,7 mg
B6-vitamin 1 mg
B8-vitamin, Biotin 33 µg
B9-vitamin, Folat 2300 µg
B12-vitamin 110 µg
C-vitamin 23 mg

Mineraler i Okselever

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Okselever
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4,15 mg
Fosfor (P), Phosphor 348 mg
Jern (Fe) 6,05 mg
Jod (I) 4,3 µg
Kalium (K) 300 mg
Kobber (Cu) 6,4 mg
Krom (Cr), Chrom 5,1 µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,38 mg
Natrium (Na) 65 mg
Nikkel (Ni) 3,48 µg
Selen (Se) 37,4 µg
Zink (Zn) 3,7 mg

Sukkerarter i Okselever

Det totale indhold af sukkerarter i Okselever er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Okselever
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Okselever

Okselever har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Okselever forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Okselever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Okselever hedder på engelsk Liver, ox, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Lever, okse, rå.