Ernæringsdata for Okselårtunge

Energiindholdet i 100 gram Okselårtunge er 145 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 606 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,5 g protein, 6,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,5 gram
  • Fedt: 6,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Okselårtunge er der 6,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Okselårtunge. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Okselårtunge er 21,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Okselårtunge
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 606 KJ
Energi i kilokalorie 145 kcal
Fedt i alt 6,5 g
→ Mættede fedtsyrer 2,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 63 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 71 g (ml)

Vitaminer i Okselårtunge

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Oksekød, lårtunge, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Okselårtunge
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 3 RE
D-vitamin 0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,232 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,232 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Okselårtunge
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,043 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,13 mg
B3-vitamin 6 NE
→ Niacin 9,83 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,9 mg
B6-vitamin 0,5 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 7 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Okselårtunge

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Okselårtunge
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 1,4 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 340 mg
Kobber (Cu) 0,08 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 60 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 4,5 mg

Sukkerarter i Okselårtunge

Det samlede indhold af sukkerarter i Okselårtunge er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Okselårtunge
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Okselårtunge

Okselårtunge har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Okselårtunge giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Okselårtunge er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Okselårtunge Beef, eye of round, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, lårtunge, rå.