Ernæringsdata for Okseklump

Energiindholdet i 100 gram Okseklump er 129 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 538 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,2 g protein, 4,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,2 gram
  • Fedt: 4,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Okseklump er der 4,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Okseklump. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Okseklump er 21,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Okseklump
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)538 KJ
Energi i kilokalorie129 kcal
Fedt i alt4,8 g
→ Mættede fedtsyrer2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol61 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand73 g (ml)

Vitaminer i Okseklump

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Oksekød, klump uden kappe, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Okseklump
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,184 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,184 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Okseklump
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,052 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,19 mg
B3-vitamin6 NE
→ Niacin9,67 mg
→ Tryptofans bidrag3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,9 mg
B6-vitamin0,5 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat7 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Okseklump

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Okseklump
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)2,1 mg
Jod (I)0,8 µg
Kalium (K)340 mg
Kobber (Cu)0,085 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)22 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)60 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)6,5 µg
Zink (Zn)4,6 mg

Sukkerarter i Okseklump

Det totale indhold af sukkerarter i Okseklump er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Okseklump
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Okseklump

Okseklump har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Okseklump giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Okseklump er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Okseklump hedder på engelsk Beef, thick flank “cap off”, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, klump uden kappe, rå.