Ernæringsdata for Okseklump
Energiindholdet i 100 gram Okseklump er 129 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 538 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,2 g protein, 4,8 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 21,2 gram
- Fedt: 4,8 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Okseklump er der 4,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Okseklump. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Okseklump er 21,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 538 KJ |
Energi i kilokalorie | 129 kcal |
Fedt i alt | 4,8 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 2,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 61 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 73 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Okseklump
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Oksekød, klump uden kappe, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,4 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,184 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,184 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,052 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,19 mg |
B3-vitamin | 6 NE |
→ Niacin | 9,67 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,9 mg |
B6-vitamin | 0,5 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 7 µg |
B12-vitamin | 1,4 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Okseklump
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 2,1 mg |
Jod (I) | 0,8 µg |
Kalium (K) | 340 mg |
Kobber (Cu) | 0,085 mg |
Krom (Cr), Chrom | 4 µg |
Magnesium (Mg) | 22 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 60 mg |
Nikkel (Ni) | 0,7 µg |
Selen (Se) | 6,5 µg |
Zink (Zn) | 4,6 mg |
Sukkerarter i Okseklump
Det totale indhold af sukkerarter i Okseklump er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Okseklump
Okseklump har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Okseklump giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Okseklump er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Okseklump hedder på engelsk Beef, thick flank “cap off”, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, klump uden kappe, rå.