Ernæringsdata for Okseklump

Energiindholdet i 100 gram Okseklump er 129 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 538 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,2 g protein, 4,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,2 gram
  • Fedt: 4,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Okseklump er der 4,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Okseklump. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Okseklump er 21,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Okseklump
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 538 KJ
Energi i kilokalorie 129 kcal
Fedt i alt 4,8 g
→ Mættede fedtsyrer 2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 61 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 73 g (ml)

Vitaminer i Okseklump

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Oksekød, klump uden kappe, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Okseklump
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,184 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,184 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Okseklump
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,052 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,19 mg
B3-vitamin 6 NE
→ Niacin 9,67 mg
→ Tryptofans bidrag 3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,9 mg
B6-vitamin 0,5 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 7 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Okseklump

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Okseklump
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 2,1 mg
Jod (I) 0,8 µg
Kalium (K) 340 mg
Kobber (Cu) 0,085 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 60 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 4,6 mg

Sukkerarter i Okseklump

Det totale indhold af sukkerarter i Okseklump er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Okseklump
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Okseklump

Okseklump har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Okseklump giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Okseklump er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Okseklump hedder på engelsk Beef, thick flank “cap off”, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, klump uden kappe, rå.