Ernæringsdata for Okseinderlår med fedt

Energiindholdet i 100 gram Okseinderlår med fedt er 162 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 677 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,1 g protein, 8,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,1 gram
  • Fedt: 8,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Okseinderlår med fedt er der 8,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Okseinderlår med fedt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Okseinderlår med fedt er 21,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Okseinderlår med fedt
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)677 KJ
Energi i kilokalorie162 kcal
Fedt i alt8,6 g
→ Mættede fedtsyrer3,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer4,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,3 g
Kolesterol65 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand69,3 g (ml)

Vitaminer i Okseinderlår med fedt

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Oksekød, inderlår med kappe, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Okseinderlår med fedt
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin6 RE
D-vitamin0,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,292 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,292 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Okseinderlår med fedt
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,17 mg
B3-vitamin6 NE
→ Niacin9,83 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,8 mg
B6-vitamin0,5 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Okseinderlår med fedt

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Okseinderlår med fedt
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)2,2 mg
Jod (I)0,9 µg
Kalium (K)330 mg
Kobber (Cu)0,08 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)22 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)61 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)9,6 µg
Zink (Zn)4,5 mg

Sukkerarter i Okseinderlår med fedt

Det totale indhold af sukkerarter i Okseinderlår med fedt er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Okseinderlår med fedt
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Okseinderlår med fedt

Okseinderlår med fedt har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Okseinderlår med fedt skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Okseinderlår med fedt er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Okseinderlår med fedt Beef, topside “cap on”, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, inderlår med kappe, rå.