Ernæringsdata for Oksehøjreb med fedt

Energiindholdet i 100 gram Oksehøjreb med fedt er 232 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 972 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,5 g protein, 17,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,5 gram
  • Fedt: 17,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Oksehøjreb med fedt er der 17,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksehøjreb med fedt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksehøjreb med fedt er 19,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksehøjreb med fedt
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 972 KJ
Energi i kilokalorie 232 kcal
Fedt i alt 17,3 g
→ Mættede fedtsyrer 7,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 8,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,7 g
Kolesterol 69 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 62,2 g (ml)

Vitaminer i Oksehøjreb med fedt

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Oksekød, højrebsfilet med kappe, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksehøjreb med fedt
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 19 RE
D-vitamin 0,7 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,541 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,541 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksehøjreb med fedt
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,037 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,13 mg
B3-vitamin 5,5 NE
→ Niacin 9,17 mg
→ Tryptofans bidrag 3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,7 mg
B6-vitamin 0,44 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 5,5 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Oksehøjreb med fedt

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksehøjreb med fedt
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 1,7 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 300 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 63 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 8,9 µg
Zink (Zn) 4,2 mg

Sukkerarter i Oksehøjreb med fedt

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksehøjreb med fedt er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksehøjreb med fedt
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Oksehøjreb med fedt

Oksehøjreb med fedt har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Oksehøjreb med fedt forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Oksehøjreb med fedt er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Oksehøjreb med fedt Beef, striploin “cap on”, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, højrebsfilet med kappe, rå.