Ernæringsdata for Oksehøjreb med fedt

Energiindholdet i 100 gram Oksehøjreb med fedt er 232 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 972 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,5 g protein, 17,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,5 gram
  • Fedt: 17,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Oksehøjreb med fedt er der 17,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksehøjreb med fedt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksehøjreb med fedt er 19,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksehøjreb med fedt
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)972 KJ
Energi i kilokalorie232 kcal
Fedt i alt17,3 g
→ Mættede fedtsyrer7,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer8,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,7 g
Kolesterol69 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand62,2 g (ml)

Vitaminer i Oksehøjreb med fedt

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Oksekød, højrebsfilet med kappe, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksehøjreb med fedt
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin19 RE
D-vitamin0,7 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,541 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,541 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksehøjreb med fedt
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,037 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,13 mg
B3-vitamin5,5 NE
→ Niacin9,17 mg
→ Tryptofans bidrag3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,7 mg
B6-vitamin0,44 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat5,5 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Oksehøjreb med fedt

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksehøjreb med fedt
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)1,7 mg
Jod (I)1 µg
Kalium (K)300 mg
Kobber (Cu)0,07 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)20 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)63 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)8,9 µg
Zink (Zn)4,2 mg

Sukkerarter i Oksehøjreb med fedt

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksehøjreb med fedt er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksehøjreb med fedt
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Oksehøjreb med fedt

Oksehøjreb med fedt har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Oksehøjreb med fedt forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Oksehøjreb med fedt er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Oksehøjreb med fedt Beef, striploin “cap on”, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, højrebsfilet med kappe, rå.