Ernæringsdata for Oksehjerte

Energiindholdet i 100 gram Oksehjerte er 102 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 427 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,7 g protein, 3,1 g fedt og 0,7 g kulhydrat.

  • Protein: 17,7 gram
  • Fedt: 3,1 gram
  • Kulhydrat: 0,7 gram

Af de 0,7 g kulhydrat er 0,7 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Oksehjerte er der 3,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Oksehjerte. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksehjerte er 17,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksehjerte
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)427 KJ
Energi i kilokalorie102 kcal
Fedt i alt3,1 g
→ Mættede fedtsyrer1,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,6 g
Kolesterol150 mg
Kulhydrat i alt0,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,7 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand77,1 g (ml)

Vitaminer i Oksehjerte

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Hjerte, okse, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksehjerte
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,2 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksehjerte
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,335 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,75 mg
B3-vitamin7,5 NE
→ Niacin40,8 mg
→ Tryptofans bidrag33,3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre2,5 mg
B6-vitamin0,26 mg
B8-vitamin, Biotin2 µg
B9-vitamin, Folat20 µg
B12-vitamin10 µg
C-vitamin2 mg

Mineraler i Oksehjerte

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Oksehjerte
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk3,95 mg
Fosfor (P), Phosphor214 mg
Jern (Fe)4,2 mg
Jod (I)1,8 µg
Kalium (K)240 mg
Kobber (Cu)0,31 mg
Krom (Cr), Chrom0,3 µg
Magnesium (Mg)17 mg
Mangan (Mn)0,032 mg
Natrium (Na)95 mg
Nikkel (Ni)1 µg
Selen (Se)14 µg
Zink (Zn)1,4 mg

Sukkerarter i Oksehjerte

Det totale indhold af sukkerarter i Oksehjerte er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksehjerte
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Oksehjerte

Oksehjerte har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Oksehjerte giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Oksehjerte er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Oksehjerte Heart, beef, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Hjerte, okse, råt.