Ernæringsdata for Okseculotte

Energiindholdet i 100 gram Okseculotte er 214 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 896 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,4 g protein, 15,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,4 gram
  • Fedt: 15,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Okseculotte er der 15,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Okseculotte. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Okseculotte er 19,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Okseculotte
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 896 KJ
Energi i kilokalorie 214 kcal
Fedt i alt 15,3 g
→ Mættede fedtsyrer 6,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 7,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 67 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 64,8 g (ml)

Vitaminer i Okseculotte

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Oksekød, culotte, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Okseculotte
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 14 RE
D-vitamin 0,6 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,483 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,483 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Okseculotte
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,064 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,175 mg
B3-vitamin 5,7 NE
→ Niacin 9,37 mg
→ Tryptofans bidrag 3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,7 mg
B6-vitamin 0,45 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 5,57 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Okseculotte

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Okseculotte
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 2,1 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 310 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 62 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 4,3 mg

Sukkerarter i Okseculotte

Det totale indhold af sukkerarter i Okseculotte er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Okseculotte
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Okseculotte

Okseculotte har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Okseculotte forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Okseculotte er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Okseculotte er Beef, rump, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, culotte, rå.