Ernæringsdata for Oksebouillon terning

Energiindholdet i 100 gram Oksebouillon terning er 162 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 676 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17 g protein, 3,2 g fedt og 15,8 g kulhydrat.

  • Protein: 17 gram
  • Fedt: 3,2 gram
  • Kulhydrat: 15,8 gram

Af de 15,8 g kulhydrat er 15,8 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Oksebouillon terning er der 3,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Oksebouillon terning. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Oksebouillon terning er 17 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Oksebouillon terning
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 676 KJ
Energi i kilokalorie 162 kcal
Fedt i alt 3,2 g
→ Mættede fedtsyrer 1,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 7 mg
Kulhydrat i alt 15,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 15,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 40 g
Vand 24 g (ml)

Vitaminer i Oksebouillon terning

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Bouillon, oksekød, koncentreret, terning. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Oksebouillon terning
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Oksebouillon terning
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 3,4 mg
B3-vitamin 8,8 NE
→ Niacin 9,35 mg
→ Tryptofans bidrag 0,55 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0 mg
B6-vitamin 0,33 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 0 µg
B12-vitamin 0,6 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Oksebouillon terning

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Oksebouillon terning
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 25 mg
Fosfor (P), Phosphor 360 mg
Jern (Fe) 24,5 mg
Jod (I) 390 µg
Kalium (K) 511 mg
Kobber (Cu) 0,71 mg
Krom (Cr), Chrom 50 µg
Magnesium (Mg) 43,3 mg
Mangan (Mn) 0,68 mg
Natrium (Na) 22500 mg
Nikkel (Ni) 150 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 1,8 mg

Sukkerarter i Oksebouillon terning

Det samlede indhold af sukkerarter i Oksebouillon terning er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Oksebouillon terning
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Oksebouillon terning

Oksebouillon terning har et glykæmisk indeks (GI) på 11. Som betyder, at en potion Oksebouillon terning giver en blodsukkerrespons, som svarer til 11 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Oksebouillon terning er 2. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Oksebouillon terning hedder på engelsk Bouillon, beef, concentrated, cube. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Bouillon, oksekød, koncentreret, terning.