Ernæringsdata for Okra
Energiindholdet i 100 gram Okra er 31 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 128 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 0,1 g fedt og 7 g kulhydrat.
- Protein: 2 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 7 gram
Af de 7 g kulhydrat er 3,8 g tilgængeligt de tilbageværende 3,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Okra er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Okra. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Okra er 2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 128 KJ |
Energi i kilokalorie | 31 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 3,8 g |
→ Kostfibre | 3,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 90,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Okra
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Okra, gumbo, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 33,3 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,2 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,06 mg |
B3-vitamin | 0,024 NE |
→ Niacin | 0,307 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,283 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,245 mg |
B6-vitamin | 0,215 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 88 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 21,1 mg |
Mineraler i Okra
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 81 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 63 mg |
Jern (Fe) | 0,8 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 303 mg |
Kobber (Cu) | 0,094 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 57 mg |
Mangan (Mn) | 0,99 mg |
Natrium (Na) | 8 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,6 mg |
Sukkerarter i Okra
Det totale indhold af sukkerarter i Okra er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Okra
Okra har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det vil sige, at en potion Okra giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Okra er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Okra Okra, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Okra, gumbo, rå.