Ernæringsdata for Okra

Energiindholdet i 100 gram Okra er 31 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 128 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 0,1 g fedt og 7 g kulhydrat.

  • Protein: 2 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 7 gram

Af de 7 g kulhydrat er 3,8 g tilgængeligt de tilbageværende 3,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Okra er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Okra. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Okra er 2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Okra
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)128 KJ
Energi i kilokalorie31 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt3,8 g
→ Kostfibre3,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,7 g
Vand90,2 g (ml)

Vitaminer i Okra

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Okra, gumbo, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Okra
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin33,3 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Okra
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,2 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,06 mg
B3-vitamin0,024 NE
→ Niacin0,307 mg
→ Tryptofans bidrag0,283 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,245 mg
B6-vitamin0,215 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat88 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin21,1 mg

Mineraler i Okra

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Okra
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk81 mg
Fosfor (P), Phosphor63 mg
Jern (Fe)0,8 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)303 mg
Kobber (Cu)0,094 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)57 mg
Mangan (Mn)0,99 mg
Natrium (Na)8 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,6 mg

Sukkerarter i Okra

Det totale indhold af sukkerarter i Okra er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Okra
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Okra

Okra har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det vil sige, at en potion Okra giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Okra er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Okra Okra, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Okra, gumbo, rå.