Ernæringsdata for Økologisk letmælk

Energiindholdet i 100 gram Økologisk letmælk er 48 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 202 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,5 g protein, 1,6 g fedt og 4,9 g kulhydrat.

  • Protein: 3,5 gram
  • Fedt: 1,6 gram
  • Kulhydrat: 4,9 gram

Af de 4,9 g kulhydrat er 4,9 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Økologisk letmælk er der 1,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Økologisk letmælk. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Økologisk letmælk er 3,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Økologisk letmælk
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 202 KJ
Energi i kilokalorie 48 kcal
Fedt i alt 1,6 g
→ Mættede fedtsyrer 1,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 6 mg
Kulhydrat i alt 4,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,9 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 89,3 g (ml)

Vitaminer i Økologisk letmælk

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Letmælk, økologisk. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Økologisk letmælk
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 13,8 RE
D-vitamin 0,085 µg
→ D3 cholecalciferol 0,085 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,041 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,041 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Økologisk letmælk
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,047 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,176 mg
B3-vitamin 0,097 NE
→ Niacin 0,88 mg
→ Tryptofans bidrag 0,783 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,34 mg
B6-vitamin 0,048 mg
B8-vitamin, Biotin 1,4 µg
B9-vitamin, Folat 11,5 µg
B12-vitamin 0,49 µg
C-vitamin 1,3 mg

Mineraler i Økologisk letmælk

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Økologisk letmælk
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 122 mg
Fosfor (P), Phosphor 96 mg
Jern (Fe) 0,031 mg
Jod (I) 9 µg
Kalium (K) 153 mg
Kobber (Cu) 0,01 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 11,8 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 43,4 mg
Nikkel (Ni) 0,667 µg
Selen (Se) 1,4 µg
Zink (Zn) 0,414 mg

Sukkerarter i Økologisk letmælk

Det totale indhold af sukkerarter i Økologisk letmælk er 4,72 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Økologisk letmælk
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 4,72 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Økologisk letmælk

Økologisk letmælk har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Økologisk letmælk forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Økologisk letmælk er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Økologisk letmælk er Milk, partly skimmed, organic, 1.5 % fat. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Letmælk, økologisk.