Ernæringsdata for Nakkefilet

Energiindholdet i 100 gram Nakkefilet er 181 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 757 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18 g protein, 12,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18 gram
  • Fedt: 12,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Nakkefilet er der 12,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Nakkefilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Nakkefilet er 18 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Nakkefilet
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 757 KJ
Energi i kilokalorie 181 kcal
Fedt i alt 12,2 g
→ Mættede fedtsyrer 4,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,9 g
Kolesterol 60 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 69,6 g (ml)

Vitaminer i Nakkefilet

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Svinekød, nakkefilet, helt afpudset (Nakkekotelet), rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Nakkefilet
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,81 µg
→ D3 cholecalciferol 0,16 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Nakkefilet
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,731 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,21 mg
B3-vitamin 3,8 NE
→ Niacin 6,97 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,251 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 4,4 µg
B12-vitamin 0,835 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Nakkefilet

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Nakkefilet
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 7 mg
Fosfor (P), Phosphor 180 mg
Jern (Fe) 0,997 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 400 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 20,4 mg
Mangan (Mn) 0,013 mg
Natrium (Na) 82 mg
Nikkel (Ni) 6 µg
Selen (Se) 9,7 µg
Zink (Zn) 2,66 mg

Sukkerarter i Nakkefilet

Det totale indhold af sukkerarter i Nakkefilet er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Nakkefilet
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Nakkefilet

Nakkefilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Nakkefilet skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Nakkefilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Nakkefilet hedder på engelsk Pork, collar, defatted, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Svinekød, nakkefilet, helt afpudset (Nakkekotelet), rå.