Ernæringsdata for Nakkefilet
Energiindholdet i 100 gram Nakkefilet er 181 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 757 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18 g protein, 12,2 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 18 gram
- Fedt: 12,2 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Nakkefilet er der 12,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Nakkefilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Nakkefilet er 18 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 757 KJ |
Energi i kilokalorie | 181 kcal |
Fedt i alt | 12,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 4,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,9 g |
Kolesterol | 60 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 69,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Nakkefilet
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Svinekød, nakkefilet, helt afpudset (Nakkekotelet), rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,81 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,16 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,731 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,21 mg |
B3-vitamin | 3,8 NE |
→ Niacin | 6,97 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,6 mg |
B6-vitamin | 0,251 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,6 µg |
B9-vitamin, Folat | 4,4 µg |
B12-vitamin | 0,835 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Nakkefilet
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 7 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 180 mg |
Jern (Fe) | 0,997 mg |
Jod (I) | 1 µg |
Kalium (K) | 400 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 20,4 mg |
Mangan (Mn) | 0,013 mg |
Natrium (Na) | 82 mg |
Nikkel (Ni) | 6 µg |
Selen (Se) | 9,7 µg |
Zink (Zn) | 2,66 mg |
Sukkerarter i Nakkefilet
Det totale indhold af sukkerarter i Nakkefilet er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Nakkefilet
Nakkefilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Nakkefilet skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Nakkefilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Nakkefilet hedder på engelsk Pork, collar, defatted, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Svinekød, nakkefilet, helt afpudset (Nakkekotelet), rå.