Ernæringsdata for Mycella

Energiindholdet i 100 gram Mycella er 354 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1482 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,6 g protein, 29,8 g fedt og 0,7 g kulhydrat.

  • Protein: 21,6 gram
  • Fedt: 29,8 gram
  • Kulhydrat: 0,7 gram

Af de 0,7 g kulhydrat er 0,7 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Mycella er der 29,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Mycella. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mycella er 21,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Mycella
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1482 KJ
Energi i kilokalorie 354 kcal
Fedt i alt 29,8 g
→ Mættede fedtsyrer 19,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,8 g
Kolesterol 98 mg
Kulhydrat i alt 0,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,7 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 4 g
Vand 43,6 g (ml)

Vitaminer i Mycella

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Mycella, 50+. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mycella
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 264 RE
D-vitamin 0,291 µg
→ D3 cholecalciferol 0,291 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,76 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,76 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mycella
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,5 mg
B3-vitamin 1 NE
→ Niacin 6 mg
→ Tryptofans bidrag 5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,73 mg
B6-vitamin 0,23 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 36 µg
B12-vitamin 1,23 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Mycella

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Mycella
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 540 mg
Fosfor (P), Phosphor 360 mg
Jern (Fe) 0,14 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 96,7 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 0,25 µg
Magnesium (Mg) 23 mg
Mangan (Mn) 0,035 mg
Natrium (Na) 1234 mg
Nikkel (Ni) 1 µg
Selen (Se) 7,5 µg
Zink (Zn) 5,1 mg

Sukkerarter i Mycella

Det totale indhold af sukkerarter i Mycella er 0,12 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mycella
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,12 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Mycella

Mycella har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Mycella skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Mycella er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Mycella er Cheese, Mycella Blue, 50 % fidm.. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Mycella, 50+.