Ernæringsdata for Muslinger på dåse

Energiindholdet i 100 gram Muslinger på dåse er 103 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 432 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17 g protein, 3 g fedt og 1,9 g kulhydrat.

  • Protein: 17 gram
  • Fedt: 3 gram
  • Kulhydrat: 1,9 gram

Af de 1,9 g kulhydrat er 1,9 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Muslinger på dåse er der 3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Muslinger på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Muslinger på dåse er 17 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Muslinger på dåse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)432 KJ
Energi i kilokalorie103 kcal
Fedt i alt3 g
→ Mættede fedtsyrer0,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer1 g
Kolesterol38 mg
Kulhydrat i alt1,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,9 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3 g
Vand75,1 g (ml)

Vitaminer i Muslinger på dåse

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Musling, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Muslinger på dåse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin21,1 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin3,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol3,5 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Muslinger på dåse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,11 mg
B3-vitamin1 NE
→ Niacin4,67 mg
→ Tryptofans bidrag3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,08 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat27 µg
B12-vitamin10,2 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Muslinger på dåse

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Muslinger på dåse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk57 mg
Fosfor (P), Phosphor189 mg
Jern (Fe)8,44 mg
Jod (I)197 µg
Kalium (K)98 mg
Kobber (Cu)0,159 mg
Krom (Cr), Chrom31,6 µg
Magnesium (Mg)42 mg
Mangan (Mn)0,7 mg
Natrium (Na)880 mg
Nikkel (Ni)83,5 µg
Selen (Se)57,2 µg
Zink (Zn)3,56 mg

Sukkerarter i Muslinger på dåse

Det samlede indhold af sukkerarter i Muslinger på dåse er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Muslinger på dåse
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Muslinger på dåse

Muslinger på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Muslinger på dåse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Muslinger på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Muslinger på dåse hedder på engelsk Mussels, in water, canned. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Musling, konserves.