Ernæringsdata for Muslinger på dåse
Energiindholdet i 100 gram Muslinger på dåse er 103 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 432 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17 g protein, 3 g fedt og 1,9 g kulhydrat.
- Protein: 17 gram
- Fedt: 3 gram
- Kulhydrat: 1,9 gram
Af de 1,9 g kulhydrat er 1,9 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Muslinger på dåse er der 3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Muslinger på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Muslinger på dåse er 17 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 432 KJ |
Energi i kilokalorie | 103 kcal |
Fedt i alt | 3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1 g |
Kolesterol | 38 mg |
Kulhydrat i alt | 1,9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,9 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3 g |
Vand | 75,1 g (ml) |
Indhold
Vitaminer i Muslinger på dåse
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Musling, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 21,1 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 3,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 3,5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,01 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,11 mg |
B3-vitamin | 1 NE |
→ Niacin | 4,67 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,08 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 27 µg |
B12-vitamin | 10,2 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Muslinger på dåse
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 57 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 189 mg |
Jern (Fe) | 8,44 mg |
Jod (I) | 197 µg |
Kalium (K) | 98 mg |
Kobber (Cu) | 0,159 mg |
Krom (Cr), Chrom | 31,6 µg |
Magnesium (Mg) | 42 mg |
Mangan (Mn) | 0,7 mg |
Natrium (Na) | 880 mg |
Nikkel (Ni) | 83,5 µg |
Selen (Se) | 57,2 µg |
Zink (Zn) | 3,56 mg |
Sukkerarter i Muslinger på dåse
Det samlede indhold af sukkerarter i Muslinger på dåse er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Muslinger på dåse
Muslinger på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Muslinger på dåse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Muslinger på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Muslinger på dåse hedder på engelsk Mussels, in water, canned. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Musling, konserves.