Ernæringsdata for Munkbønnespirer

Energiindholdet i 100 gram Munkbønnespirer er 34 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 142 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3 g protein, 0,2 g fedt og 5,9 g kulhydrat.

  • Protein: 3 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 5,9 gram

Af de 5,9 g kulhydrat er 4,1 g tilgængeligt de resterende 1,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Munkbønnespirer er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Munkbønnespirer. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Munkbønnespirer er 3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Munkbønnespirer
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 142 KJ
Energi i kilokalorie 34 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 5,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,1 g
→ Kostfibre 1,8 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,4 g
Vand 90,4 g (ml)

Vitaminer i Munkbønnespirer

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Bønnespirer, mung, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Munkbønnespirer
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 33 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Munkbønnespirer
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,084 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,124 mg
B3-vitamin 0,749 NE
→ Niacin 1,37 mg
→ Tryptofans bidrag 0,617 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,38 mg
B6-vitamin 0,088 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 100 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 13,2 mg

Mineraler i Munkbønnespirer

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Munkbønnespirer
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 25,8 mg
Fosfor (P), Phosphor 100 mg
Jern (Fe) 0,91 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 149 mg
Kobber (Cu) 0,164 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,188 mg
Natrium (Na) 6 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,41 mg

Sukkerarter i Munkbønnespirer

Det samlede indhold af sukkerarter i Munkbønnespirer er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Munkbønnespirer
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Munkbønnespirer

Munkbønnespirer har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket betyder, at en potion Munkbønnespirer giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Munkbønnespirer er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Munkbønnespirer Bean sprouts, mung, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Bønnespirer, mung, rå.